Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Πέντε ιδανικοί και διαφορετικοί προορισμοί για να επισκεφτείτε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, ανάλογα με την διάθεση σας, για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Ελλάδας. 

Μέτσοβο

Ο παραδοσιακός οικισμός του Μετσώβου, χτισμένος με πέτρα και ξύλο, είναι από μόνος του ένας λόγος για να επισκεφτείτε την περιοχή καθώς θα σας προσφέρει εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την τεχνητή λίμνη των πηγών Αώου, τις διαδρομές που θα σας οδηγήσουν στον Εθνικό Δρυμό της «Βάλια Κάλντα», τον Αβερώφειο Κήπο και να γευτείτε τα μοναδικά τυριά (μετσοβόνε, μετσοβέλα, μπατζίσιο) και το τσίπουρο της περιοχής.

Ξάνθη

Μια πόλη όμορφη, γραφική, με μεγάλη ιστορία και μοναδικές γεύσεις. Η παλιά πόλη θα σε εντυπωσιάσει και θα σε γοητεύσει με τις ομορφιές, την πέτρινη αρχιτεκτονική της και τα μοναδικά φθινοπωρινά αρώματα της. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την κεντρική πλατεία της πόλης, με το μεγάλο ρολόι και τις καπναποθήκες

Μετέωρα

Η θέα των πανύψηλων βράχων, που μέσα τους φωλιάζουν για αιώνες μοναστήρια, προκαλεί δέος και θαυμασμό. Θα επισκεφτείτε το Παλιό Καστράκι, τον ωραιότερο παραδοσιακό οικισμό της περιοχή και ορμητήριο των αναρριχητών χτισμένο ανάμεσα στους βράχους.

 

Ναύπακτος

Από τις λίγες πόλεις της Ελλάδας που επέζησε για 30 αιώνες και "διηγείται" την ιστορία της μέσα από πολύχρωμες εικόνες που θα συναντήσετε σε κάθε σοκάκι. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το βενετσιάνικο λιμάνι, το κάστρο της Ναυπάκτου και του Αντιρρίου καθώς και το δάσος της οξιάς στην ορεινή Ναυπακτία

Ορεινή Αρκαδία

Ένας τόπος που συνδυάζει την μοναδική ομορφιά της φύσης με αρχαίους ναούς, παλιά μοναστήρια και παραδοσιακή πέτρινη αρχιτεκτονική.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά τετράγωνα ζυμαρικά και γλυκά, να επισκεφτείτε το ξεχωριστό Μουσείο Υδροκίνησης και φυσικά τα πανέμορφα χωριά Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Καρύταινα, Αρχαία Γόρτυνα.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr