Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Όλες οι γυναίκες αγαπούν να περιποιούνται τα νύχια τους και να εφαρμόζουν τις νέες τεχνικές που κυκλοφορούν.

Τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει η τεχνική του ημιμόνιμου βαψίματος. Κι αυτό γιατί διαρκεί πολύ περισσότερο από τα απλά μανό και μπορούν να γίνουν πάρα πολλά σχέδια πάνω σε αυτό. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται όταν έρχεται η ώρα της αφαίρεσής του. Τότε είναι που γίνονται τα περισσότερα λάθη. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ξεβάφουμε το ημιμόνιμο μανό.

1.Αφαιρέστε το top coat που γυαλίζει από τα νύχια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το top coat, που είναι αυτό που διατηρεί το χρώμα. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αφαιρέσετε το βερνίκι μόλις φύγει αυτό το στρώμα. Πιάστε μια λίμα νυχιών και αφαιρέστε το. Πρέπει να έχετε νύχια που φαίνονται σχεδόν ματ και τραχιά. Προσέξτε όμως να μην λιμάρετε πέρα ​​από το top coat, καθώς μπορεί να έρθετε πολύ κοντά στο πραγματικό νύχι σας και να το καταστρέψετε.

2.Βάλτε βαζελίνη στα νύχια σας

Εφαρμόστε βαζελίνη στο δέρμα γύρω από τα νύχια. Αυτό βοηθά στην προστασία του δέρματος από το ισχυρό ασετόν.

3.Βάλτε ασετόν στο βαμβάκι

Βάλτε λίγο βαμβάκι σε ασετόν και φροντίστε να είναι αρκετό μην το τσιγκουνευτείτε! Αυτό είναι που θα βοηθήσει το μανό να ξεφλουδίσει. Βεβαιωθείτε ότι το ασετόν είναι 100% καθαρό, καθώς είναι πιο αποτελεσματικό. Τοποθετήστε την μπάλα του βαμβακιού πάνω στα νύχια σας.

4.Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο

Τυλίξτε τα κομμένα κομμάτια αλουμινόχαρτου πάνω από από το βαμβάκι. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ασετόν από την εξάτμιση και θα απορροφηθεί από το μανό. Τώρα πρέπει να περιμένετε περίπου 20 λεπτά. Ναι, είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά θυμηθείτε ότι το απολαύσατε πόσο καιρό αυτό το χρώμα και τώρα θα έρθει η ώρα να αλλάξετε.

5.Δείτε αν βγαίνει το μανό

Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε εάν το μανό ξεφλουδίζει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή σιδερένια λίμα για να το διαπιστώσετε. Ξεκινήστε να πιέζετε προς την άκρη του νυχιού. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ορισμένες περιοχές δεν ξεφλουδίζουν, βάλτε ξανά για επιπλέον 10 λεπτά το ασετόν. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετός χρόνος για να βγει το βερνίκι.

6.Καθαρίστε και πλύνετε τα χέρια σας

Καθαρίστε τυχόν υπολείμματα μανό και πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι για να απαλλαγείτε από το ασετόν στα δάχτυλά σας. Το ασετόν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, γι ‘αυτό φροντίστε να το αποθηκεύσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος. Μόλις τελειώσετε, εφαρμόστε κάποιο έλαιο ή κρέμα για να προστατέψετε το νύχι, καθώς μπορεί να φαίνεται ξηρό.

ΠΗΓΗ: www.pairno.gr