Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

5 Μοναδικοί χειμερινοί προορισμοί για το Σαββατοκύριακο.

Καρπενήσι

Το Καρπενήσι είναι μια ορεινή περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων να έχει διατηρηθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό, τόσο στα γύρω χωριά όσο και μέσα στην πόλη. Ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα, δραστηριότητες στη φύση και η εκδρομή στις πηγές και το υπέροχο πλατανοδάσος του Κεφαλόβρυσου, δεν αφήνουν κανένα αδιάφορο.

Ζαγοροχώρια

Συγκρότημα 48 παραδοσιακών γραφικών χωριών, χτισμένων αμφιθεατρικά στην ευρύτερη ορεινή περιοχή της Τύμφης, της Πίνδου και του Μιτσικελίου (περιοχή Ζαγορίου). Το φυσικό τοπίο είναι εξαιρετικό και προσφέρεται για ποικίλες φυσιολατρικές δραστηριότητες. Στην τοπική αρχιτεκτονική κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και ο σχιστόλιθος.

Καστοριά

Η μαγευτική Καστοριά με τα πανέμορφα αρχοντικά της είναι ακόμα ένας ιδανικός προορισμός για το τριήμερο που έρχεται. Θα τριγυρίσετε στην λίμνη που έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού μνημείο φυσικού κάλλους, θα εξερευνήσετε τα παραδοσιακά σοκάκια της πόλης και θα "ταξιδέψετε" στην παλιά πόλη.

Μετέωρα

Η θέα των πανύψηλων βράχων, που μέσα τους φωλιάζουν για αιώνες μοναστήρια, προκαλεί δέος και θαυμασμό. Θα επισκεφτείτε το Παλιό Καστράκι, τον ωραιότερο παραδοσιακό οικισμό της περιοχή και ορμητήριο των αναρριχητών χτισμένο ανάμεσα στους βράχους.

Ελάτη - Περτούλι

Ένα ταξίδι σε «παραμυθένια» δάση με ορμητικά ποτάμια, γραφικά χωριά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και μυρωδιές από ταβέρνες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την ιστορική Πύλη Τρικάλων, τον Κόκκινο Βράχο και το μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Βησσαρίωνα.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr