Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

To www.radiomemory.gr σας προτείνει 3 νόστιμες ιδέες για να βάλετε στο μπουφέ σας.

Χριστουγεννιάτικα δεντράκια με πίτες

Ψήστε τις γνωστές πίτες, κόψτε τις σε τριγωνάκια και δημιουργήστε τα πιο όμορφα φαγώσιμα δεντράκια με υλικά της αρεσκείας σας! Τόσο απλά!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τυρένια ψωμάκια

Πολύ εύκολο στήσιμο αλλά τόσο όμορφο στην παρουσίαση. Συνοδέψτε το με μία καυτερή σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

Για τη Ζύμη

500γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

2 κ. γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 κ.σ. λάδι

250 ml. χλιαρό νερό

Γέμιση

250 γρ. τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά ή όποιο άλλο τυρί θέλετε

80 γρ. ανθότυρο

2 κουταλιές λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού νερό ή γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ με το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και την μαγιά. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας μαλακή, ελαστική ζύμη. Την κάνουμε μια μπάλα, την αλείφουμε με λίγο λάδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30-45 λεπτά να φουσκώσει.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης πλάθοντας σε 20 μικρές μπαλίτσες.

Ενώνουμε το τυρί κρέμα με το ανθότυρο σε μπολ, βάζουμε και το λάδι σε άλλο μπολάκι.

Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι και βάζουμε από ένα κουταλάκι γλυκού γέμιση, το ξανακλείνουμε σε μπαλάκι. Και το βουτάμε στο μπολ με το λάδι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας όλα τα ζυμαράκια μας-μπαλάκια, ρίχνουμε απάνω τους λάδι να πάει παντού, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά.

Τα ψωμάκια μας θα έχουν φουσκώσει πολύ ωραία. Τα αλείφουμε με γάλα ή νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο ή ώσπου να ροδίσει.

Όταν έχουν κρυώσει , τα στήνουμε σε μια πιατέλα σε σχήμα δένδρου, και βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Παστιτσάκια ατομικά σε μάφινς

Υλικά (για 40 κομμάτια)
σφολιατάκια στρογγυλά (2 συσκευασίες των 20)
250 γραμ. κιμά
1 σκελ. σκόρδο
καρυκεύματα για τον κιμά ( αλάτι, πιπέρι, κανέλα κλπ)
3 κουταλιές τριμμένο ρεγκάτο
3/4 ενός πακέτου 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι βρασμένο και σουρωμένο
4 κουταλιές μαργαρίνη
4 κουταλιές αλεύρι
1 αυγό
1 και 1/3 κούπας γάλα
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε καλά τον κιμά σε 1 κουταλιά λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρυκεύματα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Ανακατεύουμε τον κιμά με το κοφτό μακαρονάκι και το ρεγκάτο. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ λιώνοντας τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι, σοτάροντας μετά το αλεύρι και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μετά ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και όταν η κρέμα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το αυγό, καθώς και αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε ένα ταψί για μάφινς βάζουμε θήκες σιλικόνης για μάφινς και σε κάθε μία ένα σφολιατάκι. Από πάνω μια κουταλιά κιμά- μακαρονάκι και από πάνω μια κουταλιά μπεσαμέλ. Ψήνουμε τα μάφινς μέχρι να ροδίσουν πάνω κάτω.

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία !!!

ΠΗΓΗ: www.neraideskaidrakoi.gr,www.cookpad.com,www.ahungrybear.weebly.com