Λουκουμάδες Red Velvet
Ελληνικό, παραδοσιακό, λατρεμένο γλυκό ..... σε Χριστουγεννιάτικη έκδοση.
Δείτε επίσης....
Λουκουμάδες Red Velvet
Υλικά
Για τη ζύμη
- 280 γρ. χλιαρό νερό
- 18 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το frosting
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια
- κανέλα σε σκόνη
- άχνη ζάχαρη
- θυμάρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά, το μέλι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 45-60 λεπτά για να φουσκώσει το μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο στη φωτιά.
- Σε μία κούπα με ηλιέλαιο βάζουμε ένα μεγάλο κουτάλι. Παίρνουμε το μείγμα με τα χέρια μας και κόβουμε μικρούς λουκουμάδες με το κουτάλι.
- Τους προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτά στην αρχή και τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.
- Περιμένουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν και τους βάζουμε και πάλι στο τηγάνι. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία τρυπητή κουτάλα.
Για το frosting τυριού
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα κορνέ. Τρυπάμε τους λουκουμάδες με ένα μαχαίρι και τους γεμίζουμε με το frosting τυριού.
- Σερβίρουμε με μέλι, καρύδια, κανέλα σε σκόνη, άχνη ζάχαρη και θυμάρι.
ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com