Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μπορεί να μην έχουμε το ταλέντο αυτής της μαμάς που κάνει τα χτενίσματα-υπερπαραγωγές στην κόρη της, όμως δεν είμαστε ανίκανες.

Για να το διαπιστώσετε μόνες σας, πάρτε τα απαραίτητα αξεσουάρ (βούρτσα, τσιμπιδάκια, λαστιχάκια κ.τ.λ. ), βάλτε το μοντέλο σας να καθίσει αναπαυτικά σε μια καρέκλα, δώστε της ένα παιχνίδι ή tablet για να δει ο αγαπημένο της παιδικό και εντυπωσιάστε την με τα χτενίσματα που μπορείτε να της κάνετε χωρίς να την ταλαιπωρήσετε/ κουράσετε/ πονέσετε για ώρες.

Αλογοουρά με μικρά κοτσιδάκια

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Πιάστε τα μαλλιά αλογοουρά με μια χρωματιστή κορδέλα ή τυλίγοντας μία τούφα μαλλιών στη βάση της. Έπειτα, χωρίστε τα μαλλιά σε 3 μέρη και φτιάξτε 2 μικρά κοτσιδάκια στις 2 πλαϊνές τούφες. Ασφαλίστε τα με διαφανή λαστιχάκια και «μπλέξτε» τα στη μεγαλύτερη κοτσίδα όπως θα δείτε στο βίντεο:


Ένας εντυπωσιακός φιόγκος

Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά και πιάστε τα σε μια ψηλή αλογοουρά. Το μυστικό είναι να την περάσετε πολλές φορές μέσα απ’ το λαστιχάκι. Την τελευταία φορά, πιάστε μέχρι τη μέση και χωρίστε σε δύο μέρη. Στη μέση, περάστε το κάτω μέρος της αλογοουράς όπως θα κάνει αυτή η μαμά στο παρακάτω βίντεο:


Πλάγια αλογοουρά με διπλή κοτσίδα

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς μπορείτε να κάνετε μία πλάγια κοτσίδα:

Για να πετύχετε το αποτέλεσμα της φωτογραφίας, θα χρειαστεί να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με ακόμα μία κοτσίδα που θα ξεκινάει από την ίδια μεριά αλλά πιο κάτω από την πρώτη. Μόλις τελειώσετε, θα ενώσετε τις άκρες τους σε μια πλάγια αλογοουρά.


Μικρές πλεξίδες που σχηματίζουν ένα αστέρι

Για να πετύχετε αυτό το χτένισμα θα χρειαστεί αρχικά να ξεμπερδέψετε πολύ καλά τα μαλλιά της κόρης σας και να τα χτενίσετε όσο ακόμα είναι νωπά. Εναλλακτικά, βάλτε νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε τα. Δείτε πώς θα το κάνετε εδώ:


Κοτσίδα καρδούλα

Είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται, αρκεί να ακολουθήσετε βήμα-βήμα τις παρακάτω οδηγίες:


Ή δύο κοτσίδες με δύο καρδούλες

Χωρίστε τα μαλλιά στη μέση, πιάστε δύο αλογοουρές και περάστε την καθεμιά μέσα από τον εαυτό της. Μετά, ακολουθήστε την εξής διαδικασία:


Πλεξίδες-κεφτεδάκια

Αφού φτιάξετε δύο πλεξίδες που θα ξεκινούν από μπροστά, τυλίξτε τις σε «κεφτεδάκια» και προσθέστε τα υπόλοιπα μαλλιά, όπως σ’ αυτό το βίντεο:

Διαφορετικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τις πλεξίδες από κάτω προς τα πάνω για να πετύχετε το χτένισμα της φωτογραφίας. 

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.