Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
ΚΡΙΟΣ

Με δυο πλανήτες πάνω σας, η έκφραση “όπα όλα” είναι λίγη για να περιγράψει τη φάση στην ψυχούλα σας. Μην τρομάζετε: οι αλλαγές επικεντρώνονται κυρίως στον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους και πρωτίστως με τον Θανάση. Ο Ερμής στον 1ο Οίκο σας ευνοεί την επικοινωνία και τη λήψη αποφάσεων. Βέβαια, επειδή εσείς την απόφαση (ειδικά αν με κάποιο τρόπο συνδέεται με το πρωτοπόρο και το καινοτόμο) την έχετε πιο εύκολη από ό,τι έχει το ντεκαπάζ η Ελένη Μενεγάκη, καλό θα ήταν να βάλετε ένα φρένο στις πολλές σκέψεις – και βασικά να φιλτράρετε όσο μπορείτε τις αποφάσεις σας με βάση τη χρησιμότητα των ενδεχόμενων αποτελεσμάτων τους. Όταν λέμε αποφάσεις εννοούμε να φιλτράρετε γκόμενους, καθώς η Αφροδίτη πάνω σας φέρνει μεγάλες γκομενικές επιτυχίες. Κανείς δεν μπορεί να σας αντισταθεί και γι’ αυτό να φανταστείτε τον εαυτό σας σαν ένα τετράπατο αχνιστό παστίτσιο. Ο ανάδρομος Δίας από τις 9 του μήνα εγκαινιάζει μια περίοδο αναθεωρήσεων σε νομικά και οικονομικά θέματα, τα οποία επιλύονται αργά και σταθερά και έτσι σιγά σιγά πιστεύετε ότι υπάρχει Θεός και είναι και ξεμέθυστος.

ΤΑΥΡΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τη βασική ντιβουρλίγκα που ταλαιπωρεί τον μέσο Ταύρο: καμία κατάσταση δεν είναι ίδια με μια άλλη, παλιότερη ή και μελλοντική. Όλες, μα όλες παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους και έτσι δε χρειάζεται να καταφεύγετε σε αναλογίες τραβηγμένες από τα μαλλιά απλώς για να προσδιορίζετε το πού βρίσκεστε. Ο Ερμής στον 12ο Οίκο σας φέρνει εκνευρισμό στην επικοινωνία, πράγμα που φουντώνει ακόμα περισσότερο την μοναχικότητα αυτής της περιόδου λόγω της θέσης της Αφροδίτης στον ίδιο Οίκο. “Better safe than sorry” μουρμουρίζετε μέσα στο κοκομπλόκο που υπαγορεύει η καθημερινότητα και από το Σαββατοκύριακο θέτετε εαυτόν στη διάθεση του οποιουδήποτε μπορεί να σας ρίξει στα Τάρταρα – πράγμα πανεύκολο λόγω της αυξημένης ευαισθησίας σας αυτή την περίοδο. Ή θα κάνετε αυτοβούλως εισαγωγή σε ένα σπα ή – και με δεδομένο ότι ο Δίας επιτείνει ακόμα περισσότερο (πιο σταδιακά, αλλά και πάλι) αυτή τη στασιμότητα της διάθεσης και την ατολμία στις σκέσεις (πάντα με κάπα οι σκέσεις) θα προσέχετε τι διογκώνετε στις σκέψεις σας και τι αφήνετε να καταλάβει ο κόσμος. Και κάτι ακόμα: μη λυπάστε κανέναν. Ποιος σας λυπήθηκε εσάς, που είστε σαν την Καίτη Γκρέι όταν η (γαϊδούρα) η εγγονή της την έριξε από το σκαμπό; Ουδείς.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπάρχουν καλύτεροι Δίδυμοι και τους θέλουμε – αυτό να θυμάστε και τώρα με τον κυβερνήτη σας Ερμή στον Κριό όλα είναι πιθανά να συμβούν. Η κοινωνικότητά σας επανέρχεται σε φάση νορμάλ για τα δικά σας δεδομένα (δε βρίσκετε την πόρτα του σπιτιού σας δηλαδή) και έτσι βλέπετε και τους φίλους σας και μάλιστα χωρίς την αίσθηση ότι βγαίνετε από υποχρέωση επειδή μοιραστήκατε δυο καπουτσίνους (sic) και μια βάφλα στην καφετέρια της γειτονιάς. Η Αφροδίτη στον 11ο Οίκο σας σάς κάνει ακόμα πιο τσαχπίνηδες και καθώς προσεγγίζετε επίπεδα Ζωζώς Σαπουντζάκη που προσπαθεί να ρίξει τον Άραβα Πρίγκιπα κάπως ξαλαφρώνετε από τη χειμωνιάτικη καντήφλα μια και καλή. Ο ανάδρομος Δίας από την Παρασκευή 9 Μαρτίου θα προσπαθήσει να σας προκαλέσει δεύτερες σκέψεις για διάφορα σχέδια που έχετε καταστρώσει, καθώς και για τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις), όμως δε χρειάζεται να ανησυχείτε, πρώτον, διότι δεν υπάρχει κανένας καλύτερος από εσάς τους ίδιους στα αυτογκόλ και δεύτερον, όταν θέλετε κάτι πάρα πολύ μόνο εσείς το ξέρετε και μόνο εσείς το βάζετε τέτοιο πείσμα και, συνακόλουθα, το καταφέρνετε, κι ας έρθει ο κόσμος ανάποδα (κι ας τα ξαναβρεί η Άντζελα με τον Τρούπη, που λέει ο λόγος).

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το βασικό ζήτημα που σας απασχολεί (ή που, έστω, θα έπρεπε να σας απασχολεί) είναι η δουλειά και κυρίως το πώς θα προλάβετε να κάνετε όλα αυτά που έχετε τάξει στον κόσμο, σαν βουλευτές σε προεκλογική περίοδο. Η Αφροδίτη στον Οίκο της καριέρας σας κάνει ό,τι μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση – το ίδιο και ο Ερμής, χάρη στον οποίο φαίνεστε πιο τσαχπίνηδες στους από πάνω και πιο αποφασιστικοί και ηγέτες στους από κάτω (προσέξτε μόνο μην πάθετε το ανάποδο). Ωραία είναι η κινητικότητα σε αυτό τον τομέα, αρκεί να μην παραμελήσετε τους δικούς σας ανθρώπους, οι οποίοι ξεροσταλιάζουν για λίγο ουσιαστικό ενδιαφέρον εκ μέρους σας. Όταν λέμε ουσιαστικό δεν εννοούμε να σκίζετε τα ρούχα σας επειδή δεν προλαβαίνετε να πάτε για καφέ μαζί τους, αλλά να τους λέτε 2 και να εννοείτε 10. Αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις για το οτιδήποτε εν βρασμώ και εκμεταλλευτείτε το Σαββατοκύριακο για την παρέα με ανθρώπους που σας κάνουν να ξεχνιέστε.

ΛΕΩΝ

Πάλι καλά που μετακινήθηκαν η Αφροδίτη και ο Ερμής και αφήσατε πίσω σας όλη αυτή την ένταση και τη σεναριολογία χωρίς λόγο και όρια που σας ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες πιο πολύ από όσο ταλαιπώρησε ο Μπάμπης Λαζαρίδης την Πόπη Μαλλιωτάκη στο χωρισμό τους. Η Αφροδίτη στον 9o Οίκο σας κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει αυτό το Σαββατοκύριακο την ανανέωση, μέσα από εκδρομές και λοιπές προσπάθειες απομάκρυνσης από την (βαριά) καθημερινότητα, ενώ ο Ερμής στον ίδιο Οίκο διευκολύνει εξαιρετικά την επικοινωνία σας με τους νέους ανθρώπους που έχουν μπει στη ζωή σας,  ενώ σας δίνει και το έναυσμα να ασχοληθείτε με νέα πράγματα, από χόμπι όπως τα amigurumi (καλά, όχι ότι έχετε υπομονή για κάτι τέτοιο εν γένει, αλλά λέμε). Η φάση με τον Θανάση βελτιώνεται, επίσης, αισθητά, καθώς και πιο ευπροσήγοροι είστε και πιο προσηνής και γενικώς έχετε πάψει να είστε σαν κακό χρόνο να ‘χετε (όχι ότι είχατε άδικο που ήσασταν έτσι τις προηγούμενες μέρες). 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε με κάτι που είναι πιο πρακτικό από ό,τι βαρετό ή άβολο και μιλάμε, φυσικά, για τα κοινά οικονομικά σας με τον Θανάση. Η Αφροδίτη περνάει στον 8ο Οίκο σας και έτσι βρίσκετε την ευκαιρία να επενδύσετε από κοινού σε κάτι που, κατά προτίμηση, θα προχωρήσει και τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Αυτό βέβαια αν και εφόσον σταματήσετε να χαριεντίζεστε (τιπ: μη σταματήσετε) με τον Θανάση, καθώς παίρνει φωτιά η σεξουαλική σας ζωή αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Ερμής στον ίδιο Οίκο σας προκαλεί ένα γενικευμένο μουλάρωμα σε σχέση με τις πάγιες (ή πρόσφατα παγιωμένες) απόψεις σας, το οποίο μπορεί να έχει αντίκτυπο και στις οικογενειακές σας επαφές. Μη μασήσετε, κανείς δεν είναι κανενός (το έχει πει και ο Μάκης Δημάκης) και παράλληλα κανείς δε θα σας φροντίσει όσο θα φροντίσετε εσείς τον εαυτό σας. Αλλάξτε, προσαρμοστείτε, επαναπροσδιορίστε τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας, απλά κατά περίπτωση είτε δηλώστε το εξαρχής είτε κρύψτε το μέχρι να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για να τους το σκάσετε ως νέο.

ΖΥΓΟΣ

Ας ξεκινήσουμε με κάτι λιγότερο ευχάριστο, καθώς ο ανάδρομος Δίας από την Παρασκευή 9 Μαρτίου μειώνει τα μπικικίνια που καταλήγουν στην τσέπη σας – κι αυτή τη φορά όχι επειδή ό,τι βγάζετε το κάνετε τζιν τόνικ, αλλά επειδή προκύπτουν διάφορα θεματάκια σε συμφωνίες για δουλειά. Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον 7ο Οίκο σας των γκομενικών σκέσεων (πάντα με κάπα οι σκέσεις) σάς κάνουν πάρα πολύ ερωτικούς και επικοινωνιακούς με τον Θανάση ταυτόχρονα και έτσι το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καυτό σαν φρεσκοξεφουρνισμένος μουσακάς. Μέσα σε αυτό το κλίμα είστε και ιδιαίτερα κοινωνικοί και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από καιρό πράγματι δεν υποκρίνεστε ότι περνάτε καλά. Κάτι που αντιληφθήκατε τη ματαιότητα της διαρκούς θλίψης, κάτι που πήρατε μερικά ανέλπιστα καλά νέα τον τελευταίο καιρό – ό,τι κι αν ήταν αφήστε το να δράσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Φυσικά και βαριέστε όλα τα πρακτικά θέματα, και ιδίως όσα δε λύνονται/ γίνονται/ υπάρχουν online, καθώς με βάση τις πάγιες αρχές σας όλα αυτά έπρεπε να διεκπεραιώνονται από τον Άλφρεντ. Ελλείψει μπάτλερ, ο κλήρος πέφτει σε εσάς και με τον Δία ανάδρομο από τις 9 του μήνα είναι μια καλή ευκαιρία να βάλετε στην καθημερινότητα (καλά, όχι και ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, δεν είστε ο Σπύρος Σούλης) τους μαστόρους και γενικότερα τους ανθρώπους που θα χρειαστείτε για να διεκπεραιώσετε διάφορες εργασίες που θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει (στο σπίτι και αλλού). Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον 6ο Οίκο σας φτιάχνουν την κατάσταση στη δουλειά και φέρνουν την ηρεμία, ιδίως σε σχέση με τους συναδέλφους, ενώ παράλληλα η παραγωγικότητά σας αυξάνεται. Τι να κάνετε, αφού η περίοδος δεν προσφέρεται για λούσα και τσάρκες – τουλάχιστον σκεφτείτε ότι ανοίγει ο καιρός.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ήταν μια εβδομάδα που κάπως γκώσατε με όσα συνέβησαν στη δουλειά και το σπίτι, που είπατε επιτέλους “δε θα με τρελάνετε εσείς, ΕΓΩ θα σας τρελάνω”, που φύγατε από τη δουλειά και ένα μισάωρο νωρίτερα (επανάσταση για τα δικά σας δεδομένα) και που διεκδικήσατε καλύτερες συνθήκες για την ηρεμία της ψυχούλας σας. Η Αφροδίτη και ο Ερμής στον 5ο Οίκο του έρωτα και της διασκέδασης σάς δίνουν ενέργεια και όρεξη (ούτε καν απλό κουράγιο, ατόφια όρεξη) για να κάνετε τις βόλτες σας, να δείτε κόσμο και να κάνετε γνωριμίες με γκομενικό πρόσημο. Σημασία, βέβαια, έχει να διατηρήσετε αυτή την τάση φροντίδας του εαυτού σας και μετά το πέρας του Σαββατοκύριακου – και γι’ αυτό υπεύθυνοι είστε μόνο εσείς, ούτε ο Θανάσης είναι, ούτε καν η μάνα που σας γέννησε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ας ξεκινήσουμε από κάτι φαινομενικά στριμόκωλο, το οποίο στη δική σας περίπτωση καταλήγει να είναι ως και ευεργετικό. Ο ανάδρομος Δίας από την Παρασκευή 9 Μαρτίου παύει να σας αφήνει περιθώρια πετάγματος αετού σε σχέση με τα επαγγελματικά σας. Εκεί λοιπόν που βαριέστε να ασχοληθείτε με όλα αυτά τα τετριμμένα καθημερινά (τα οποία ωστόσο είναι πιο κρίσιμα από όσο τα παρουσιάζετε), έρχεται η στιγμή να κάνετε το κουμάντο σας πριν να είναι πια αργά. Ο Ερμής στον Οίκο του σπιτιού και της οικογένειας στρέφει τις σκέψεις σας εκεί, αλλά όχι με τον συνήθη τρόπο: αυτή τη φορά πράγματι απολαμβάνετε την ενασχόληση με τα του σπιτιού και με χαρά κλειδαμπαρώνεστε μέσα το Σαββατοκύριακο. Η Αφροδίτη στον ίδιο Οίκο σας σάς φουλάρει με το εφέ του Νεσκαφέ – ατέλειωτη ευχαρίστηση και έτσι μετά από μέρες βρίσκετε τη γαλήνη – μέσα έξω. Διατηρήστε αυτό το mode και μη βουρλίζεστε άνευ λόγου και αιτίας. Όλα συμβαίνουν βάσει κάποιας λογικής – το ότι δεν την φτιάξατε εσείς αυτή τη λογική δε σημαίνει πως είναι ευρέως αποδεκτή (ποιος είναι αυτός ο Εβραίος που θα έλεγε και η Άντζελα Δημητρίου).

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ευτυχώς οι μέρες είναι πιο ανάλαφρες με τον Ερμή στον 3ο Οίκο σας, καθώς είστε εξαιρετικά ευέλικτοι στις πάσης φύσης συζητήσεις (ιδίως αυτές που κωλώνατε να κάνετε τις προηγούμενες ημέρες της γενικευμένης καντήφλας), ενώ παράλληλα σας έχει πιάσει και ο ακάθιστος, από την άποψη ότι ακούτε πόρτα αυτοκινήτου και σκέφτεστε εκδρομές στα όρη και τα άγρια βουνά. Η Αφροδίτη δίνει πόνο στον ίδιο Οίκο σας και έτσι όχι απλά πηγαίνετε τις εκδρομές σας και τις ποτάρες σας αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πείθετε και όλους τους άλλους να σας ακολουθήσουν. Ωραίο πράγμα η κοινωνική ζωή, ειδικά όταν τα επαγγελματικά δείχνουν πιο σκαλωμένα κι από την Ελένη Λουκά στο ζήτημα των ταυτοτήτων. Ο ανάδρομος Δίας από τις 9 του μήνα θα προσπαθήσει να θέσει εμπόδια στην καριέρα σας, κυρίως περιορίζοντας τις επιλογές σας, όμως μέσα από τη διαδικασία θα βρείτε πιο εύκολα αυτό που θέλετε να κάνετε – το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που διατείνεστε ότι σας ψήνει στον τομέα αυτό.

ΙΧΘΥΕΣ

Κι από εκεί που δε σας ένοιαζαν κα-θό-λου κάποια πρακτικά ζητήματα, όπως π.χ. τα λεφτάκια και το πώς βγαίνουν, ο Ερμής στον Οίκο των Οικονομικών σας προσπαθεί να σας καταστήσει J.P. Morgan των Σεπολίων – με τη διαφορά ότι ο μακαρίτης το έσφιγγε το χέρι του και έκανε επενδύσεις, ενώ εσείς μια που θα τα πάρετε και μια που θα τα κάνετε στραγάλια (στην καλύτερη). Η Αφροδίτη στον ίδιο Οίκο σας ξυπνάει μέσα σας την Coco Chanel εναλλάξ με τη Ρόζα Μόσχου – Μπαμπαγιούρη και έτσι το μότο σας θα είναι “αφού άκρη δε βγαίνει με τον Θανάση, ΑΣ ΨΩΝΙΣΩ”. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, αν κρατηθεί σε ένα άλφα επίπεδο και καθώς η εξτραβαγκάντσα θα επεκταθεί και στις εξόδους σας, καλό θα ήταν να προσέξετε να μη μετανιώσετε (πολύ) για την ενέργεια, κυρίως, που θα έχετε ξοδέψει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

ΠΗΓΗ: www.ladylike.gr