Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μπορεί να μην συμβαίνει συχνά αλλά κάποιες φορές είναι πιθανό να σου ξεμείνει λίγος κιμάς στο ψυγείο από προχθές που έφτιαξες μακαρόνια μπολονέζ.

Επειδή είμαστε της νοοτροπίας ότι δεν πρέπει να πετάμε φαγητό όταν μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, σας προτείνουμε 4 συνταγές για αυτόν τον... άμοιρο κιμά που δεν ξέρετε τι να κάνετε.

*Οι ποσότητες στα υλικά που χρειάζεστε σε κάθε συνταγή είναι ενδεικτικές. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα του κιμά που σας περίσσεψε.

Ομελέτα με κιμά

Τι να φτιάξετε με τον κιμά που σας περίσσεψε: 4 πεντανόστιμες συνταγές

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 3 μερίδες)

4 αυγά

225 γραμμάρια κιμά ήδη μαγειρεμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίξτε λίγο αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Στη συνέχεια, βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το 1/3 της ποσότητας των αυγών μέσα. Αφήστε τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν σχήμα. Με μία σπάτουλα, γυρίστε από την άλλη μεριά, πάρτε το 1/3 της ποσότητας του κιμά και βάλτε το στη μία μεριά της ομελέτας. Όταν το μίγμα αρχίσει να στερεοποιείται, διπλώστε την με το υπόλοιπο μισό έτσι ώστε να καλύψετε τον κιμά.  Επαναλάβετε το ίδιο και για την υπόλοιπη ποσότητα αυγών και κιμά.

Ψητές πατάτες στον φούρνο με κιμά

Τι θα χρειαστείτε

300 γραμμάρια κιμά ήδη μαγειρεμένο

3 πατάτες

1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο

½ φλιτζάνι γάλα

1,5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Λίγο κάρυ (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Ελάχιστο γάλα

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες, απλώστε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι και βάλτε τις σε ένα ταψί στον φούρνο για περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, αφήστε τις να κρυώσουν και κόψτε τις στη μέση.

Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε την ψίχα από το κέντρο τους και βάλτε την σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο, ελάχιστο γάλα, αλάτι, πιπέρι και τριμμένο τυρί και λιώστε το μίγμα με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια, γεμίστε τις πατάτες με τον κιμά και στη συνέχεια προσθέστε το μίγμα με το βούτυρο, φροντίζοντας όμως να μην προεξέχει και στο τέλος καλύψτε το πάλι με τριμμένο τυρί. Αφήστε τις να ψηθούν για 15-20 λεπτά και μετά σερβίρετε.

Κιμαδοπιτάκια μπουκίτσες

Τι χρειάζεστε

200 γραμμάρια κιμά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 φύλλα σφολιάτας

1/2 κουταλιά της σούπας γάλα

1 αυγό

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και χρησιμοποιήστε μια φόρμα για μάφινς με 6 θέσεις που θα λαδώσετε. Κόψτε σε 6 στρογγυλά κομμάτια τα φύλλα της σφολιάτας, βάλτε τα μέσα στις θήκες και, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε τα με τον κιμά. «Κλείστε» τα με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με άλλα 6 στρογγυλά κομμάτια σφολιάτας που θα τοποθετήσετε σαν καπάκια. Για να κολλήσουν καλύτερα, χτυπήστε το αυγό με το γάλα και περάστε το με ένα πινέλο σιλικόνης από τις άκρες τους. Αφού τα κλείσετε, περιχύστε τα με το χτυπημένο αυγό που έχει απομείνει. Αφήστε τα πιτάκια να ψηθούν στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κρέπες με κιμά

Τι θα χρειαστείτε 

2 αυγά

2 ½ φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι γάλα

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

150 γραμμάρια κιμά

Λίγη γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Αναμίξτε τα 2 αυγά, το γάλα και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι και ανακατέψτε με έναν αναδευτήρα χειρός. Ρίξτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και περιμένετε να κάψει. Στη συνέχεια, πάρτε με μια κουτάλα λίγο από το μίγμα και ρίξτε το στο τηγάνι. Αφήστε το να ψηθεί και μετά γυρίστε το από την άλλη μεριά. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο μίγμα. Υπολογίστε ότι το μίγμα αρκεί για 8-9 κρέπες. Πάρτε μία μία τις κρέπες και αρχίστε να τις γεμίζετε με μία κουταλιά της σούπας κιμά, γυρίστε τις άκρες τους και μετά τυλίξτε τις. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες κρέπες.

Χτυπήστε το τρίτο αυγό σε ένα μεγάλο πιάτο και περάστε από πάνω τις κρέπες. Απλώστε γαλέτα σε ένα άλλο πιάτο και περάστε τις κι από κει. Μετά, τηγανίστε τις και αφού ετοιμαστούν, βάλτε τις σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το λάδι.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr

Περισσότερα...