Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

5 κόλπα για την κουζίνα σου που θα σου κάνουν τη ζωή εύκολη και θα σου λύσουν τα χέρια.

Για να μη μαυρίσουν οι πατάτες

Καλύψτε τις τεμαχισμένες πατάτες με κρύο νερό πριν από το μαγείρεμα, για να αποφύγετε το μαύρισμα που προκαλείται από την απελευθέρωση ενός αμύλου που τις κάνει να οξειδώνονται.

Δώστε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις μπανάνες

Κρατήστε τις μπανάνες πιό φρέσκες, καλύπτοντας το άκρο της με πλαστικό περιτύλιγμα. Καλύτερα ακόμα, χωρίστε τις μπανάνες από το τσαμπί. Το πλαστικό περιτύλιγμα μπλοκάρει τα αέρια αιθυλενίου και κατά συνέπεια ωριμάζει το φρούτο πολύ γρήγορα.

AdTech AdΑποτρέψτε την καστανή ζάχαρη από το να πετρώσει  

Βοηθήστε την καστανή ζάχαρη να παραμείνει μαλακή και μαλακή, ρίχνοντας μια φλούδα πορτοκαλιού ή μια φέτα μήλου μαζί με τη ζάχαρη σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Ελέγξτε εάν τα αυγά παραμένουν βρώσιμα

Τοποθετήστε απαλά τα ωμά αυγά σε ένα μπολ με κρύο νερό για να δείτε αν χάλασαν. Εάν το αυγό βυθιστεί στο κάτω μέρος, είναι OK. Εάν επιπλέει, τότε αφήστε το καλύτερα.

Ζέστανε σωστά τα μακαρόνια

Αν βάλετε τα μακαρόνια στο φούρνο μικροκυμάτων για να τα ζεστάνετε σίγουρα την έχετεις πατήσει κι εσείς! Τα πάνω είναι ζεστά, τα κάτω είναι ακόμη κρύα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, παραμερίστε τα κεντρικά μακαρόνια στο πιάτο σαν να φτιάχνετε... λουκουμά! Κάντε δηλαδή με το πηρούνι μια τρύπα ακριβώς στη μέση.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr