Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

308473

Ξέρεις καλά ότι τα πινέλα μακιγιάζ όσο βοηθητικά να είναι για ένα άψογο αποτέλεσμα, τόσο επικίνδυνα για την επιδερμίδα του προσώπου σου μπορούν να γίνουν αν δεν τα κρατάς καθαρά.

Καλό είναι να τα πλένεις μία φορά την εβδομάδα και να φροντίζεις να τα φυλάς σε χώρο ασφαλή που δεν έρχονται σε επαφή με επιφάνειες που χρησιμοποιούνται και είναι πιθανό να έχουν μικρόβια.

Εδώ λοιπόν, θα μάθεις πώς να τα καθαρίζεις καλά, χωρίς να ξοδέψεις καθόλου λεφτά στα ειδικά καθαριστικά. Θα χρειαστείς μόνο υγρό σαπούνι πιάτων και λίγο ελαιόλαδο, τα οποία θα ανακατέψεις σε αναλογία 1/3 περίπου σε ένα μπολ.

Το σαπούνι θα λειτουργήσει σαν καθαριστικό, ενώ το ελαιόλαδο θα φροντίσει την τρίχα του πινέλου να παραμείνει απαλή. Στη συνέχεια, πάρε μία τραχιά επιφάνεια ( υπάρχουν ειδικές στην αγορά γι’ αυτή τη χρήση) και ξεκίνα το πλύσιμο.

Βουτάς το πινέλο στο μπολ με το μείγμα και έπειτα αρχίσεις να το τρίβεις στην επιφάνεια. Το ξεπλένεις καλά με χλιαρό νερό και το αφήνεις να στεγνώσει πάνω σε επιφάνεια που έχεις καλύψει με απορροφητικό χαρτί. Όταν τελειώσεις με όλα τα πινέλα, κάλυψέ τα από πάνω με χαρτί και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. 

ΠΗΓΗ: www.govastileto.gr