Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

40563 melon 590

Το βραδινό γεύμα είναι εξίσου σημαντικό με τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας και η παράληψή του είναι μια λάθος τακτική, που ακολουθούν πολλοί είτε βρίσκονται σε πρόγραμμα απώλειας βάρους είτε θέλουν να διατηρήσουν το βάρος τους.

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατακόρυφα και τα ρούχα να περιορίζονται, το καλοκαίρι είναι η περίοδος που όλοι λίγο-πολύ ανησυχούμε περισσότερο για τις διατροφικές μας επιλογές και το σώμα μας.

Παρακάτω θα δείτε 8 ιδέες για ελαφριά, βραδινά γεύματα, με τα οποία μπορείτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας τώρα το καλοκαίρι.  Θα σας κρατήσουν χορτάτους, θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας και δεν θα σας «βαρύνουν».

1. Σαλάτα με καρπούζι, ντομάτα, δυόσμο, mozzarella, ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, lime και μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη mozzarella με τυρί φέτα ή ανθότυρο  

2. Pizza με αραβική πίτα, pesto, mozzarella χαμηλών λιπαρών, ντομάτα και βασιλικό.



3. Δροσερή σαλάτα με φασολάκι φρέσκο, ντοματίνια, αγγούρι, κίτρινη πιπεριά, τριμμένο καρότο, σολομό κονσέρβα σε νερό, croutons, ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να αντικαταστήστε την κονσέρβα σολομού με κονσέρβα τόνου.

4. Burger με μπιφτέκι από άπαχο κιμά (ζυμωμένο με βρώμη αντί ψωμί), 1 φέτα τυρί light, ντομάτα, αγγούρι,sauce με μουστάρδας, γιαούρτι και πάπρικα.

5. Ντάκο με πατέ ελιάς και sauce ντομάτας (ντομάτα φρέσκια, πιπεριά Φλωρίνης, σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόνη κρεμμυδιού και τυρί cottage, αλεσμένα στο multi), ντοματίνια, ψιλοκομμένο αγγουράκι, πιπεριά πράσινη, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ρίγανη.

6. Σαλάτα με ντοματάκια, αγγούρι, πράσινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά, φρέσκο κρεμμυδάκι, αβοκάντο, cottage cheese, φρέσκο κόλιανδρο, παντζάρι και μπαλσάμικο, μαζί με φρυγανιές.



7. Ομελέτα γεμιστή με γαλοπούλα, cottage cheese, ντοματάκια, αβοκάντο και καλαμπόκι.

8. Ομελέτα με ανθότυρο, αγγούρι και ½ αραβική πίτα ολικής αλέσεως.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr