Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

323269

Ένα από τα όργανα του σώματος που ωφελείται ιδιαίτερα από την κατανάλωση του νερού με λεμόνι είναι το δέρμα.

Η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού στην αντιοξειδωτική βιταμίνηC, βοηθά σε πολλά επίπεδα, από την επιβράδυνση της γήρανσης μέχρι την πρόληψη της ακμής.
 

Δείτε αναλυτικά πώς το νερό με λεμόνι βοηθά το δέρμα σας:

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου: Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στους μύες, τα οστά και το δέρμα και ευθύνεται για τη δύναμη, την ελαστικότητα και την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας. Μια επιδερμίδα πλούσια σε κολλαγόνο είναι πιο υγιής και σφριγηλή. Το νερό με λεμόνι αποτοξινώνει το δέρμα, ενώ η βιταμίνη C του λεμονιού βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου που είναι απαραίτητη στην επιδερμίδα.

Καταπολεμά την ακμή και χαρίζει λάμψη: Η βιταμίνη C συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής και άλλων προβλημάτων του δέρματος. Συγκεκριμένα, εξαλείφει τα βακτηρίδια που ευθύνονται για την ανάπτυξη ακμής σε όσους έχουν ευαίσθητη ή προβληματική επιδερμίδα. Το λεμόνι βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση των οργάνων, χαρίζοντας υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.

Βοηθά τη λειτουργία των επινεφριδίων: Τα επινεφρίδια είναι οι μικροί αδένες που παράγουν τις απαραίτητες ορμόνες όπως η κορτιζόλη, οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση λειτουργιών όπως ο μεταβολισμός, η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και η ανταπόκριση του σώματος στο άγχος. Η κόπωση των επινεφριδίων, μπορεί να προκαλέσει κούραση, αποχρωματισμό του δέρματος, αδύναμο ανοσοποιητικό και πόνους στο σώμα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ρύθμιση του σμήγματος προκαλώντας ακμή. Για να διατηρήσετε υγιή τα επινεφρίδια καταναλώνετε τακτικά νερό με λεμόνι. Έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Προστασία από τις ελεύθερες ρίζες: Μελέτες έχουν δείξει ότι μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες της βιταμίνης C είναι η αντιοξειδωτική δράση της, δηλαδή η προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκληθούν από τα τηγανητά φαγητά, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το αλκοόλ, τον καπνό κα. Οι ελεύθερες ρίζες επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας, ενώ συνδέονται με σειρά παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η νόσος του Parkinson και πολλές άλλες. Δυστυχώς, οι ελεύθερες ρίζες βρίσκονται παντού, από το φαγητό μέχρι την ατμόσφαιρα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνουμε προφυλάξεις, όπως η κατανάλωση νερού με λεμόνι.

ΠΗΓΗ: www.govastileto.gr