Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

364229

Τους καλοκαιρινούς μήνες τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται πολύ.

Η ζέστη και ο ήλιος προκαλούν αφυδάτωση και θαμπάδες στην τρίχα, ενώ η αλμύρα από τη θάλασσα, το χλώριο από τις πισίνες, ακόμα και οι ακαθαρσίες που συγκεντρώνονται από τον ιδρώτα, την άμμο κ.λπ. προκαλούν επιπλέον φθορές στα μαλλιά σου.

Φρόντισε λοιπόν να πάρεις τα μέτρα σου.

Ακολουθεί μια λίστα από συμβουλές για την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου και το πως πρέπει να τα φροντίζει το καλοκαίρι.

1. Το λούσιμο μετά τη θάλασσα και τη παραλία είναι απαραίτητο. Είναι μύθος πως γενικά το συχνό λούσιμο κάνει κακό στην τρίχα. Αυτό ισχύει μόνο αν επιλέγεις λάθος σαμπουάν, δηλαδή κάποιο που καθαρίζει μεν, αλλά δεν ενυδατώνει τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά, ειδικά αν πας συχνά στην παραλία, πρέπει να λούζονται πιο συχνά, έως και κάθε μέρα. Χρυσός κανόνας είναι το άφθονο ξέβγαλμα με γλυκό νερό έπειτα από κάθε μπάνιο στη θάλασσα ή παρατεταμένη έκθεση στον αέρα και την αλμύρα. Με αυτόν τον τρόπο, απομακρύνεις κάθε ίχνος αλατιού, άμμου και ιδρώτα. Απλά φρόντισε να επιλέξεις ένα απαλό σαμπουάν που να περιέχει ενυδατικές ουσίες και να ανταποκρίνεται στον τύπο των μαλλιών σου και μην ξεχνά το conditioner.
 
2. Φόρα καπέλο. Το καπέλο το καλοκαίρι, τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό ή ακόμα και μέσα στην πόλη, είναι απαραίτητο και για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τον ήλιο και για να μην πάθεις ηλίαση.

3. Βάλε ειδικά προστατευτικά serums στα μαλλιά αν μπεις στη θάλασσα. Ιδίως αν έχεις λεπτά ή βαμμένα μαλλιά, αυτά τα ειδικά έλαια θα αποδειχτούν σωτήρια. Προτίμησε φυτικά έλαια ή αμυγδαλέλαιο: διατηρεί ενυδατωμένη την κερατίνη και προλαμβάνει το σχηματισμό ψαλίδας. Μπορείς, ακόμα, να προμηθευτείς ειδικά σπρέι ή gel που να περιέχουν ενυδατικά συστατικά, όπως βούτυρο karite και jojoba, καθώς και αντηλιακά φίλτρα.

4. Πάρε και ειδικό αντηλιακό μαλλιών. Ακόμα και αν δεν μπεις στο νερό, τα μαλλιά σου έχουν ανάγκη από προστασία. Μπορείς να αγοράσεις ειδικά αντηλιακά μαλλιών, ή ακόμα και να χρησιμοποιείς πολύ μικρή ποσότητα από αντηλιακές κρέμες σώματος ή προσώπου, απλώνοντας τη σε στεγνά μαλλιά πριν την ηλιοθεραπεία, καθώς και μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή στην πισίνα.

5. Μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου στο χτένισμα. Ειδικά το καλοκαίρι φρόντισε να αποφύγεις το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών, το στέγνωμα με πιστολάκι ή το σίδερο μαλλιών και το φορμάρισμα με πολλά τζελ ή αφρούς, γιατί πολλά αυτά βοηθούν στο να αφυδατωθεί η τρίχα σου και να εμφανίσεις περισσότερες φθορές.

6. Πες ναι στις ενυδατικές μάσκες μαλλιών. Τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, φρόντισε το καλοκαίρι να «ξεδιψάς» τα μαλλιά σου με ειδικές ενυδατικές μάσκες. Παράλληλα καλό είναι πριν και μετά τις διακοπές να κάνεις μια θεραπεία μαλλιών στο κομμωτήριο για θρέψη και ανάπλαση της τρίχας.

ΠΗΓΗ: www.govastileto.gr