Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



Κοτόπουλο 250 γρ βρασμένο
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ ψιλοκομμένες
Μαϊντανός 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Κασσέρι 100 γρ τριμμένο
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Αυγό 1 τεμ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 3-4 κουταλιές σούπας
Γάλα 500 γρ
Βούτυρο 4 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Για την ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Βούτυρο 150 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Νερό όσο πάρει
Οδηγίες

Για την ζύμη :  Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα βαθύ μπολ, τα ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί, μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, την σκεπάζουμε με λαδόκολλα, βάζουμε πάνω της για βάρος όσπρια και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Για την γέμιση : Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το κόβουμε σε κομματάκια , κόβουμε και τις πιπεριές σε κομματάκια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προς το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Για την μπεσαμέλ : Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι , ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις να μην μας σβολιάσει. Ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό ,το αλάτι,το πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε μέσα την γέμιση κοτόπουλο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση : Αφαιρούμε την λαδόκολλα από την τάρτα μας, αδειάζουμε μέσα την γέμιση, την στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και την ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και την απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr