Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά


Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
2 μελιτζάνες κομμένη σε κύβους
6 φέτες μπέικον
250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φέτα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών και φέτα.

Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μείγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω γκούντα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΠΗΓΗ : news.gr