Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά για 4-6 άτομα

 

1 κιλό χοιρινή πανσέτα
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού βασιλικό
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
Για τις πανσέτες

Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια χοιρινού, τα βάζουμε σ' ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη πανσέτα στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά διαφορετικά αν έχετε μπάρμπεκιου για 20 λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά για να μην κάνουν κρούστα.
Σερβίρουμε το κρέας με τηγανιτές πατάτες και περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr