Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

Μακαρόνια χοντρά 1 πακέτο
Βούτυρο 250 γρ κερκύρας
Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 6 κουταλιές της σούπας
Αυγά 4
Κασέρι 500 γρ τριμμένο
Γάλα 1 λίτρο περίπου
Αλάτι - πιπέρι
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.Βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του, όχι πολύ. Βάζουμε το κασέρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει λίγο. Στη συνέχεια βάζουμε το γάλα χλιαρό όσο πάρει. Το βγάζουμε από την φωτιά βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια βάζουμε 1- 1 τα αυγά. Βουτυρώνουμε το ταψί μας, ανακατεύουμε την μισή μπεσαμέλ που φτιάξαμε με τα μακαρόνια και την υπόλοιπη την ρίχνουμε πάνω στα μακαρόνια και προσέχουμε να καλυφθούν καλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για μια ώρα μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr