Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

Κόκορας 1 (ή κοτόπουλο)
Κρεμμύδια μεγάλα 4
Ντοματοπολτό 1/4 κουτί
Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
Κύμινο 1/2 κουταλάκι γλυκού
Πιπέρι κόκκινο 1 κουταλάκι γλυκού καυτερό
Αλάτι
Ελαιόλαδο 1 ποτήρι κρασιού
Κόκκινο ξηρό κρασί 1 ποτήρι κρασιού
Νερό ζεστό μέχρι να σκεπαστεί το το κρέας
Μακαρόνια Νο 5 1 πακέτο
Οδηγίες

Τεμαχίζουμε τον κόκορα σε 6 τεμάχια , βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ένα ένα κομμάτι το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινήσει (αφού το έχουμε πλύνει και καθαρίσει πρώτα). Αφαιρούμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με κρασί τα κρεμμύδια , προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά , αλάτι, πιπέρι και ντοματοπολτό και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε μετά 2 ποτήρια νερό, αφήνουμε να πάρουν να βράσει για 5-6 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κρέας. Το αφήνουμε να ψηθεί για 90 λεπτά περίπου (εάν χρησιμοποιούμε χύτρα θέλει μόνο 30 λεπτά). Παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νεράκι.

Γεμίζουμε με νερό μια άλλη κατσαρόλα για να βράσουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους. Αφού βράσουν και τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα πάλι και τα περιχύνουμε με λίγο ζουμάκι από το κρέας.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr