Μελομακάρονα εξαιρετικά
Υλικά
Δείτε επίσης....
Ελαιόλαδο 3 φλυτζάνια τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι
Πορτοκάλι 1 (ξύσμα & χυμό)
Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλιές σούπας
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλιά σούπας κοφτή
Λεμόνι 1 (μόνο τον χυμό)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 9 φλυτζάνια τσαγιού
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 φλυτζάνια τσαγιού
Νερό 3 φλυτζάνια τσαγιού
Μέλι 3 κουταλιές σούπας γεμάτες
Οδηγίες
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό λεμονιού. Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ή λεκάνη και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ομοιόμορφη ζύμη. Λίγο λίγο παίρνουμε από την ζύμη και πλάθουμε σε σχήμα κουκουνάρι (βέβαια μπορείτε με τα κατάλληλα μαγειρικά σκεύη να πλάσετε κι άλλα σχήματα όπως καρδούλες , μισοφεγγαράκια κλπ). Αφού έχω φτιάξει όλη την ζύμη σε σχήματα τα βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Έχουμε ήδη φτιάξει το σιρόπι μας βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι και έτσι όπως έχουμε ζεστό το σιρόπι , σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μας καλά και από τις 2 μεριές τους. Μπορεί να σιροπιαστούν και ζεστά και κρύα αρκεί το σιρόπι μας πάντα να είναι ζεστό. Τέλος μπορούμε να τα γαρνίρουμε με λίγα τρίμματα από καρύδι , ή φυστίκι , με κανέλα τριμμένη από πάνω τους ή με γαρύφαλλο.
ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr