Κουραμπιέδες απίστευτοι
Υλικά
Δείτε επίσης....
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 750 γρ
Ζάχαρη 1 πιατάκι του ελληνικού καφέ
Βούτυρο γάλακτος 500 γρ
Κρόκοι αυγών 4
Kονιάκ 1/2 κούπα
Μοσχοκάρυδο τριμμένο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Καβουρδισμένα αμύγδαλα 2 φλυτζάνια χονδροκομμένα
Άχνη ζάχαρη 500 γρ
Βανίλιες 2
Οδηγίες
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη για 10 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει το μείγμα). Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο για 10 λεπτά και τα χονδροκόβουμε. Στο μίξερ που χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ. Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει. Σταματάμε το ζύμωμα όταν η ζύμη αρχίσει να μην κολλάει στα χέρια. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Πλάθουμε και τους βάζουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που τα έχουμε πλάσει). Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, ρίχνουμε τις βανίλιες και μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες τους ρίχνουμε μέσα και τους στρώνουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr