Γαλακτομπούρεκα στριφτά με σοκολάτα
Υλικά
Δείτε επίσης....
Για τα γαλακτομπούρεκα
Γάλα 1 λίτρο
Βούτυρο 250 γρ
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Σιμιγδάλι (ψιλό) 1 ποτήρι νερού
Βανίλιες 2
Αυγά 5
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ (κομμένη σε κομματάκια)
Κρέμα γάλακτος 300 γρ
Μέλι 1 κουταλιά σούπας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 5 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το μείγμα αυγά – ζάχαρη που χτυπήσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα και αφού το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά σούπας από το βούτυρο και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας, τα ανοίγουμε και τα κόβουμε σε 3 ίσα μέρη (βλέπε φωτογραφίες παρακάτω). Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Παίρνουμε δύο κομμάτια από τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα πλάι στο άλλο (όπως βλέπουμε στο φωτογραφικό υλικό παρακάτω). Τα βουτυρώνουμε καλά και απλώνουμε μια λωρίδα κρέμας από την μια μεριά ως την άλλη. Γυρίζουμε τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολό. Το πιάνουμε από την μια μεριά και το γυρίζουμε να γίνει στριφτό.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Τα βάζουμε ένα- ένα σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο. Τα αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά (την κατεβάζουμε από την φωτιά μόλις πάει να φτάσει σε σημείο βρασμού) προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς με αργές κινήσεις για 5 λεπτά.Παίρνουμε τα γαλακτομπούρεκα ένα- ένα και τα περιχύνουμε με την σοκολάτα ώστε να καλυφτούν ομοιόμορφα.
ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr