Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

 

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια ριγκατόνι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
λίγο κρεμμύδι
200 γραμμάρια πανσέτα φρέσκια ψιλοκομμενη
250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1/4 ποτηράκι κρασί κόκκινο
λίγο σέλινο
100 γραμμάρια αρακά βρασμένο
100 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
πιπέρι
αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τον κιμά και την πανσέτα ψιλοκομμένη και τα τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, τον πελτέ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σέλινο, αλάτι, πιπέρι. Προσθέτουμε αρκετό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή εστία για 35 - 40 λεπτά, στοχεύοντας σε μια σάλτσα όχι αρκετά πηχτή.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, για 7 λεπτά περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί και βάζουμε στον πάτο του αρκετή σάλτσα και με την υπόλοιπη ανακατεύουμε τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε (50 γραμμάρια) μοτσαρέλα, την παρμεζάνα τριμμένη και τον αρακά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Αφού τα ανακατέψουμε λίγο με πιπέρι και την υπόλοιπη μοτσαρέλα τριμμένη.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

ΠΗΓΗ : news.gr