Καρυδόπιτα με σοκολάτα
Υλικά
Ζάχαρη 2 1/2 κούπες του τσαγιού
Καρυδόψιχα 700 γρ
Αυγά 7
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ (τριμμένη)
Κανέλα σκόνη 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού
Νισεστέ 1/2 κούπες του τσαγιού
Ζάχαρη άχνη λίγο για το πασπάλισμα
Μπράντι 2 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Ανακατεύουμε 1 κούπα ζάχαρη με την καρυδόψιχα και το νισεστέ. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών στο μίξερ να αφρατέψουν, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και την τριμμένη κουβερτούρα. το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ, αφού την έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει η πίτα. Ραντίζουμε το μείγμα με το μπράντι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά . Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Δείτε επίσης....
ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr