Μοσχάρι ραγού με μπιζέλια
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές βούτυρο
αλάτι – πιπέρι
ντομάτα
1-2 κομμάτια ζάχαρη
1 1/2 κιλό μπιζέλια
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το καβουρδίζουμε, μαζί με τα κρεμμύδια και με το βούτυρο.
Ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Όταν πάρει μερικές βράσεις, ρίχνουμε και τα μπιζέλια, αφού αφαιρέσουμε πρώτα τις κλωστές και τα πλύνουμε. Τοποθετούμε από πάνω ένα πιάτο να τα συγκρατεί μέσα στο υγρό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα’ αφήνουμε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν. Τέλος, βγάζουμε το πιάτο και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, για να πυκνωθεί η σάλτσα.
Tips
Το κρέας μπορεί να είναι και αρνίσιο ή χοιρινό, αλλά όχι βοδινό.
Το τσιγάρισμα του μοσχαρίσιου κρέατος πρέπει να γίνεται σε δυνατή φωτιά, για να απορροφηθούν τα υγρά του γρήγορα και να μη γίνεται σαν βραστό.
Δείτε επίσης....
ΠΗΓΗ : newsbeast.gr