Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



κοτόπουλο 6 μπούτια ή 6 μερίδες
ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
μπέικον 100 γρ. κομμένο σε κυβάκια
σκόρδο 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη
ντομάτες 6 ώριμες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες και χωρίς σπόρους
ντοματάκια κονσέρβας 200 γρ.
μαϊντανός 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
κρασί 250 ml, λευκό, ξηρό
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
ρύζι πιλάφι 2 φλιτζάνια, βρασμένο
αλάτι όσο θέλετε πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Το βάζετε σε πιατέλα και στην κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο. Μόλις το κρεμμύδι ξανθύνει, προσθέτετε την ντομάτα (φρέσκια και κονσέρβας) και το μαϊντανό και τα αφήνετε να βράσουν για 5’.
Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και περίπου 3 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 50’.
Σερβίρετε τις μερίδες του κοτόπουλου με πιλάφι.


Φουλ καλοκαιρινό πιάτο με ξεχωριστή γεύση και βοτανικό αρωματικό σύνολο. Το κοτόπουλο με τις μπάμιες τα πάει καλά με τους ροζέ οίνους, οπότε ένα κρασί φτιαγμένο από Ξινόμαυρο, από Merlot ή από χαρμάνια τους θα ήταν ιδανικό. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το πιάτο μαζί με ένα φρέσκο κρασί από Αγιωργήτικο.

ΠΗΓΗ ; icookgreek.com