Γλώσσες της πεθεράς
Υλικά
Δείτε επίσης....
Γιa το σιρόπι
Ζάχαρη 250 γρ
Νερό 250 γρ
Λεμόνι 1/2 λεμόνι τον χυμό του
Για την σαντιγύ
Κρέμα γάλακτος 300 γρ (πρέπει να είναι κρύα)
Άχνη ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Γάλα 3 ποτήρια νερού
Νερό 1 ποτήρι νερού (όχι πολύ γεμάτο)
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 10 κουταλιές σούπας
Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο 220 γρ σε κομμάτια
Αυγά 5 τεμ (από 2 μόνο τους κρόκους)
Σφολιάτα 2 πακέτα
Οδηγίες
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής : Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλιαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει η κρέμα ελαφρώς πηχτή.Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε τα 3 από τα 5 αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την σαντιγί : Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η σαντιγί μας. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Για το σιρόπι : Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο χωρίς να τα πιέσουμε πολύ. Κόβουμε σε οβάλ κομμάτια μεσαίου μεγέθους και τα στρώνουμε σε λαμαρίνες στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Χτυπάμε τους κρόκους από τα 2 αυγά που περίσσεψαν και αλείφουμε τις σφολιάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις βγάλουμε τις σφολιάτες από τον φούρνο, τις κόβουμε οριζόντια πολύ προσεχτικά για να μην μας σπάσουν. Σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινελάκι.Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε κορνέ και γεμίζουμε μέχρι την μέση κατά τα φύλλα σφολιάτας. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και γεμίζουμε το υπόλοιπο μισό, έτσι ώστε η σαντιγί να φαίνεται μπροστά. Διατηρούμε στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ ; chwfoulis.gr