Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο για το ταψί
300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. τυρί κασέρι, γκούντα ή έμενταλ, τριμμένο
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 1/2 φλιτζάνι γάλα και 1 κρόκος επιπλέον
10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας (ή όποιο αλλαντικό σας αρέσει)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C. Αναμειγνύετε σε μπολ τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Αλείφετε με λάδι ή βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνετε μέσα τα ένα φύλλο σφολιάτας.
Απλώνετε πάνω στο φύλλο τις φέτες προσούτο (ή όποιου αλλαντικού προτιμήσετε) τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω ρίχνετε το μείγμα με τα τυριά. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Κολλάτε στις άκρες τα δύο φύλλα και κόβετε τα περισσεύματα της ζύμης.
Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό, τη χαράζετε ακτινωτά σε 6 κομμάτια και την ψήνετε στον φούρνο για 50’ - 55’ περίπου, μέχρι να ροδίσει.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com