Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

700 γρ. πατάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο τσάιβ ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
3 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ, έτοιμη ή σπιτική
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά χτυπημένα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα ρηχό σκεύος ρίχνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό 5΄- 8΄ και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύετε τα 2/3 από το τυρί με το μαϊντανό, το τσάιβ (αν βάλετε) και αλατοπίπερο.
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή με τη βασική συνταγή μας που θα βρείτε πατώντας εδώ. Απλώνετε σε πυρίμαχη, βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα μια στρώση μπεσαμέλ, κατόπιν μια στρώση πατάτες και από πάνω σκορπίζετε μερικά κρεμμύδια και λίγο από το μείγμα του τυριού. Επαναλαμβάνετε άλλες μια - δυο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο
Προσθέτετε στην μπεσαμέλ που περίσσεψε τα αυγά, το γιαούρτι, το υπόλοιπο τυρί, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και την απλώνετε στο φαγητό. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200ο C, 40΄-45, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ελαφριά κρούστα.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com