Σαραγλί
Υλικά
Δείτε επίσης....
φύλλο κρούστας: 1 κιλό
βούτυρο κατσικίσιο: 1 1/2 κιλό
καρυδόψιχα: 1 κιλό
φρυγανιά τριμμένη: λίγη
κανέλα: 1 κουταλιά της σούπας
Για το σιρόπι
ζάχαρη: 2 κιλά
νερό: 7 ποτήρια
χυμός λεμονιού: 1 κουταλιά της σούπας
φλούδα λεμονιού: λίγη
Εκτέλεση
Θρυμματίζετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά και την κανέλα. Στρώνετε στο τραπέζι 3 ή 4 φύλλα σκέτα, πασπαλίζετε στο τελευταίο μια ποσότητα από το μείγμα με τα καρύδια και συνεχίζετε φύλλο και καρύδια. Συνολικά θα χρειαστείτε 10 φύλλα κρούστας για κάθε ρολό. Τυλίγετε τα φύλλα και κάνετε ρολό.
Ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο ρολά και τα κόβετε σε φέτες πάχους 2 εκ., που τις τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο με τη γέμιση προς τα πάνω.
Βάζετε να κάψει καλά το βούτυρο και, όπως είναι καυτό, περιχύνετε κάθε κομμάτι με μια κουταλιά. Ψήνετε τα σαραγλί μέχρι να ροδίσουν.
Βράζετε το σιρόπι μέχρει να δέσει, τα περιχύνετε και τα σκεπάζετε για να το απορροφήσουν.
ΠΗΓΗ ; icookgreek.com