Η τέλεια μπεσαμέλ
Υλικά
Δείτε επίσης....
Για 2 φλιτζάνια μπεσαμέλ, χρειάζεστε
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 ½ φλιτζάνια γάλα χλιαρό
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά λίγο μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση
Βάζετε το βούτυρο στο μια κατσαρόλα μικρή να λιώσει. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι μέτρια.
Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να γίνει ένα απαλό χρυσό μείγμα που να κάνει φουσκάλες. Προσοχή να μην γίνει καφέ!
Προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύετε συνεχώς με τον σύρμα των αυγών ή ξύλινη κουτάλα. (Το ανακάτεμα είναι αναγκαίο αλλιώς η σάλτσα μας θα σβολιάσει). Συνεχίζετε να ανακατεύετε και σιγά σιγά η μπεσαμέλ θα πήξει.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά), χαμηλώνετε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύετε για 2΄-3 ακόμη.
ΠΗΓΗ ; icookgreek.com