Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
Φυτικό βούτυρο 250 γρ
Γάλα ζαχαρούχο 390 γρ (1 μεγάλο κουτί)
Κονιάκ 1 σφηνάκι
Βανίλια 1 τεμ
Ινδική καρύδα 500 γρ περίπου ή αμυγδαλόψυχα
Τρούφα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ γάλακτος
Στιγμιαίος καφές 1 κουταλάκι του γλυκού ή εσπρέσο
Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, με την διαδικασία μπεν μαρί κι όταν λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα,το κονιάκ και την βανίλια. Ανακατεύουμε και μόλις γίνει σαν κρέμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ ή τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα να μη μας πιάσει κρούστα, προσθέτουμε την ινδική καρύδα ή την αμυγδαλόψιχα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο (από την προηγούμενη νύχτα ή τουλάχιστον 12 ώρες να κρυώσει καλά). Την άλλη μέρα ξεκινάμε να πλάθουμε τα τρουφάκια μας, κυλώντας τα μέσα σε μπολ όπου βάλαμε την τρούφα. Τα βάζουμε σε χαρτάκια κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Διατηρούνται στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr