Πανεύκολο τιραμισού διαίτης
Υλικά
Δείτε επίσης....
Για το παντεσπάνι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 4 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κ.γ. Nescafe
- ½ φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
Για την κρέμα
- 1 μικρή πλήρη κρέμα γάλακτος
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ και χτυπάμε καλά τα υλικά για το παντεσπάνι, εκτός από το νερό, το κονιάκ και τον καφέ. Ρίχνουμε το μείγμα που μόλις φτιάξαμε σε μια φόρμα και ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε δυο επίπεδα. Ακολούθως, ζεσταίνουμε λίγο το νερό, προσθέτουμε το κονιάκ και διαλύουμε το Nescafe. Ραντίζουμε με αυτό τις δυο βάσεις παντεσπάνι.
Πάμε τώρα να ετοιμάσουμε και την κρέμα μας! Αφού χτυπήσουμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το τυρί light και τη ζάχαρη άχνη, τη στρώνουμε ανάμεσα στις δυο βάσεις παντεσπάνι. Αμέσως μετά, καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με κακάο σκόνη, το οποίο κοσκινίζουμε με ένα σουρωτήρι.
Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο, καλύπτοντάς το με αλουμινόχαρτο πολύ προσεκτικά, ούτως ώστε να μην κολλήσει. Το αφήνουμε για περίπου 10 ώρες, ώστε να παγώσει καλά, και μπορούμε πλέον να το σερβίρουμε…
ΠΗΓΗ : lovecook.gr