Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

Καλαμάρια 2 κιλά σχετικά μεγάλα
Ελαιόλαδο 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ρύζι 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Φρυγανιά 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη
Κουκουνάρι 3 κουταλιές της σούπας
Κρασί λευκό 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
Ντοματάκια 1 κονσέρβα αποφλειωμένα
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Άνιθος 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Μαϊντανός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
Αλάτι - πιπέρι
Νερό
Οδηγίες

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγίξουν στο σουρωτήρι. Παίρνουμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε και τα πλοκάμια να τσιγαριστούν και αυτά. Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ρύζι, την φρυγανιά, το κουκουνάρι, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλιτζάνι νερό. Το αφήνουμε να βράσει και στο τέλος προσθέτουμε και τα μυρωδικά. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα καλαμάρια για λίγο. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα γεμίζουμε με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό για να καλυφθούν, λίγο χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr