Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής



χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι): 900 γρ., κομμένο σε κύβους
μανιτάρια: 350 γρ., κομμένα σε φέτες
σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
βούτυρο: 50 γρ.
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
λευκό κρασί 100 ml
ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος: 1 1/2 φλιτζάνι
TABASCO® : 1 κουταλάκι του γλυκού
φασκόμηλο: 2 φυλλαράκια, τριμμένα
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο λίγο
ρύζι σπυρωτό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε τους κύβους χοιρινού (με το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι). Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο και σοτάρετε τους κύβους του κρέατος για 4΄-5΄. Βγάζετε το χοιρινό με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3΄-4΄. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και συνεχίζετε μέχρι τα υγρά να εξατμισθούν και το κρέας να μαλακώσει. 5΄προτού ολοκληρωθεί το μαγείρεμα προσθέτετε το TABASCO® και το φασκόμηλο και ανακατεύετε. Σερβίρετε το χοιρινό με τα μανιτάρια και τη σάλτσα του με ρύζι.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com