Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής



μπάμιες: 1 κιλό, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
ξίδι: λίγο
πατάτες: 2 κομμένες σε λεπτές ροδέλες
ντοματάκια κονσέρβας: 400 γρ.
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
λεμόνι: 1 κομμένο σε ροδέλες
ντομάτες: 2 ώριμες, σφιχτές
ζάχαρη: λίγη
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
καρότο: 1 κομμένο σε ροδέλες
Εκτέλεση συνταγής

Ξεπλένετε τις μπάμιες με νερό και λίγο ξίδι. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια πλατιά, ρηχή κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες και κατόπιν τα ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, το καρότο το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το πιπέρι και προσθέτετε τις ροδέλες από το λεμόνι - χωρίς τη φλούδα του, γιατί πικρίζει. Σιγοβράζετε για 10’.
Στη συνέχεια, βυθίζετε τις μπάμιες στη σάλτσα και ρίχνετε στην επιφάνεια του φαγητού τις φρέσκες ντομάτες, αφού αφαιρέσετε τις φλούδες και τους σπόρους και τις ψιλοκόψετε. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15’ - 20’ χωρίς να ανακατεύετε, για να μη λιώσουν οι μπάμιες. Σερβίρετε τις μπάμιες χλιαρές

ΠΗΓΗ  : ixookgreek.com