Πατάτες ογκρατέν
Τι χρειαζόμαστε:
5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό
κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δείτε επίσης....
Διατροφή: Πλούσια σε ενέργεια , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Αλλαντικά , Κρέμα γάλακτος , Τυριά , Αβγά , Γάλα
Κόστος:
(9 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(9 ψήφοι)
Προετοιμασία: 18' (7 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 59' (7 ψήφοι)
Πώς το κάνουμε:
Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε αλλαντικό ή κασέρι προτιμάτε. Αποτελεί από μόνο του κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό για πιάτα με κρέας.
ΠΗΓΗ : sintagespareas.gr