Αρακάς λαδερός
Υλικά συνταγής
Δείτε επίσης....
αρακάς: 1 Kg (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
πατάτες: 2
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
ντομάτα: 500 γρ., ψιλοκομμένη
άνηθος: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
μπούκοβο: 3/4 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά (και να ξεπαγώσει αν είναι κατεψυγμένος) ο αρακάς. Αλατοπιπερώνετε.
Ρίχνετε τον άνηθο και την ψιλοκομμένη ντομάτα . Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 30΄-40΄ακόμη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος πασπαλίζετε με το μπούκοβο.
ΠΗΓΗ : icookgreek.com