Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά συνταγής



1 3/4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού
1-2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής

Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζετε για 1΄περίπου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά.  
Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 10΄-15΄, το βγάζετε και το ανακατεύετε για 1΄ με μια ξύλινη σπάτουλα. Επαναλαμβάνετε 6-7 φορές τη διαδικασία κάθε 30', μέχρι το μείγμα να πήξει ομοιόμορφα. Διατηρείτε το σορμπέ στην κατάψυξη.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com