Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Η διαχείριση  των απορριμμάτων , όπως ήταν αναμενόμενο , κυριάρχησε στη συνάντηση του αναπληρωτη Υπουργού περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη  με τους δημάρχους της  περιφέρειας Στερεάς , που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία.
Η αρχή έγινε  απο τον δήμαρχο Χαλκίδας για  να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σημειώνοντας την ανάγκη δημιουργίας ΦΟΔΣΑ ώστε να προχωρήσει το θέμα της διαχείρισης  των απορριμμάτων .
Ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης  τόνισε πως η αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει  γρήγορα και συνθετικά στο θέμα  των απορριμμάτων  ενώ  ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος  σημείωσε πως το πρόβλημα είναι κοινό  και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης .


Στις  τοποθετήσεις τους οι ΄δημαρχοι τόνισαν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το θεμσικό και νομικό πλαίσιο του ΦΟΔΣΑ , αφού εκεί έχει κολλήσει το όλο ζήτημα αλλά και για τις συνεργασίες που πρέπει να δημιουργηθούν .
Ο αναπληρωτής Υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης υποσχέθηκε πως θα εξετάσει το θέμα  τάχιστα απο την πλευρά της δικής του ευθύνης  ξεκαθαρίζοντας παράλληλα προς τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης πως η μορφή του ΦΟΔΣΑ  είναι ευθύνη  δική τους και κανενός άλλου. <<Εμείς  θα υπηρετήσουμε την δική σας επιλογή >> τόνισε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας << ότι η επιλογή  και η συμμετοχή  θα πρέπει να είναι εθελοντική και όχι  καταναγκαστική γιατί  αλλιώς  θα υπάρχουν θεσμικά προβλήματα και όχι μόνο .>>
Νωριτερα  ο κ.Υπουργός είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς  Κώστα Μπακογιάννη και στην συνέχεια με τους αντιπεριφερειάρχες .
Μεταξύ των θεματων που τέθηκαν είναι ο ορυκτός πλούτος , τα νομοσχέδια που ετοιμάζονται  ενώ όπως  αποκάλυψε ο κ.Τσιρώνης είναι έτοιμοι οι δασικοί χάρτες  για να λήξει η ομηρία  των πολιτών .
Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε  τον Υπουργό για την συνεργασία και σημείωσε πως εάν <<όλοι μαζί σκύψουμε και μιλήσουμε  πρακτικά και ρεαλιστικά θα έχουμε  αποτελέσματα >>

 

 

Περισσότερα...