Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

300 περίπου πρόσφυγες  φιλοξενούνται  στις δύο υποδομές  που έχουν δημιουργηθεί στις Θερμοπύλες , στη Λαμία . Οι περισσότεροι είναι οικογένειες  με παιδιά  τα οποία  κατά τον χρόνο παραμονής τους  στην χώρας μας  και  στην Λαμία δεν λαμβάνουν καμία εκπαίδευση  αφού δεν πηγαίνουν σχολείο.

Οι ανάγκες είναι τέτοιες  που οδηγούν  τις αρχές να προχωρήσουν  στην δημιουργία  σχολικής  στέγης  για τα παιδιά των προσφύγων .

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του radiomemory.gr  οι αρχές της εκπαίδευσης  προσανατολίζονται στο να δημιουργηθούν δύο αίθουσες σε δημοτικό σχολείο της Λαμίας  στις οποίες θα πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά απο  τις δομές φιλοξενίας  των Θερμοπυλών .

Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια  αναμένεται να προσληφθούν Σύριοι δάσκαλοι  οι οποίοι  θα έχουν την δυνατότητα να διδάξουν στα παιδιά τα βασικά .

 

Στόχος είναι τα παιδιά να λαμβάνουν  την στοιχειώδη εκπαίδευση  για όσο διάστημα παραμείνουν εδώ  ενω σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει επιλεγεί το δημοτικό σχολείο  στην δυτική πλευρά της πόλης  και έχουν ενημερωθεί οι δάσκαλοι . Το πρόβλημα  είναι με τις σχολικές  αίθουσες καθώς θα πρέπει να γίνει μία συγχώνευση των  υπαρχόντων αιθουσών για να παραμείνουν  δύο κενές οι οποίες  θα είναι για την διδασκαλία  των παιδιών των προσφύγων .

Το radiomemory.gr    θα σας ενημερώνει   για τα νεότερα δεδομένα  καθώς την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση  για το θέμα αυτό  .

 

Περισσότερα...