Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ημερίδα Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με τίτλο «Ελλάδα Παντού» »  θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016, στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας   απο τις 18:30 το απόγευμα  μέχρι  21:00 το βράδυ  (ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 18:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εκθεσιακού χώρου 1.

 Κύριος στόχος της ημερίδας και της παρουσίασης είναι να αναδείξει την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως μεσον εξωστρεφειας για την ευρύτερη περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.  Επισης, να προσκαλέσει για συνεργασία με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού» για τα ομώνυμα φεστιβάλ, τοπικες επιχςιρησεις, ιδιωτες και φορεις και να βάλει τις βάσεις για να δημιουργηθούν μακροχρόνιες συνεργασίες ανάπτυξης του πολιτισμού, προϊόντων, υπηρεσιών και αγαθών που παράγονται από την τοπική κοινωνία.

 

  Η «Ελλάδα Παντού» είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) που έχει ως όραμα να μετουσιώσει την Ελληνική διασπορά σε ομογένεια, κι ενεργοποιώντας την, να ανοίξει ευκαιρίες εξωστρέφειας για Μικρες & Πολύ Μικρές Ελληνικές Επιχειρήσεις. Όχημα για την πραγματοποίηση του οράματος αποτελεί η διεξαγωγή των ομώνυμων φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» εκτός και εντός Ελλάδος, τα οποία συνδέουν και δικτυώνουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα με το κοινωνικό κεφάλαιο, την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, και τον δημόσιο τομέα εν γένει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ημερίδας ...

<<........Μέσα από αυτά τα φεστιβάλ δημιουργούμε εκτός και εντός Ελλάδας ένα δίκτυο πολιτισμού, προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό να δικτυώσουμε και προωθήσουμε Ελληνικές επιχειρήσεις, και τελικώς να δημιουργήσουμε μόνιμους και ποιοτικούς εξαγωγικούς δρόμους.  Προσκαλούνται να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν με το Φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» όλοι οι πολιτιστικοί, εμπορικοί, θεσμικοί, συλλογικοί και ομοσπονδιακοί φορείς της ευρύτερης περιφέρειας όπως και συνεταιρισμοί, επιχειρήσεις, ελ. επαγγελματίες, ιδιώτες κ.λ.π.

 Είναι μια ουσιαστική προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Ελληνικής Διασποράς με το Μητροπολιτικό Κέντρο, η οποία οραματίζεται την δημιουργία μακροχρόνιων και ικανών συμπράξεων, με απώτερο σκοπό την παραγωγή  οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής αξίας και υπεραξίας με κοινωνικά οφέλη, και δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ευχαριστούμε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και τους φορείς που την συνδιοργανώνουν για την ευγενική παραχώρηση του εκθεσιακού περιπτέρου, της αίθουσας για την ημερίδα, αλλά γενικά για την στήριξη που παρέχουν για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας...........>>

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Συντονίζει ο Γιάννης Σάρρος, Δημοσιογράφος / Παρουσιαστής αγροτικών εκπομπών

  • 18:00 18:30  Προσέλευση
  • 18:30 -  18:40 Χαιρετισμοί εκπροσώπων θεσμικών φορέων
  • 18:40-18:55 Ελισάβετ Πρέζα  «Οικοδομώντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα»
    Περιφερειολόγος –Οικονομολόγος Μsc Πολεοδομία- Χωροταξία-Περιφερειακή Ανάπτυξη Υπ.Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • 18:55 - 19:10 Κώστας Αποστολόπουλος «Μια κατάθεση εμπειρίας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα» Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής
  • 19:10 19:25 Γιάννης Σάρρος «Η αναγκαιότητα της συλλογικής επιχειρηματικότητας στην ύπαιθρο» Δημοσιογράφος / Παρουσιαστής αγροτικών εκπομπών
  • 19:25 19:35 Μικρό Διάλλειμα
  • 19:35 – 20:00 Θωμάς Σοπιλίδης "Παρουσίαση φεστιβάλ Ελλάδα Παντού:Ενώνοντας την τοπική παραγωγή με την παγκόσμια αγορά » Πρόεδρος ΚΟΙΝΣΕΠ. «Ελλάδα Παντού»
  • 20:00 20:15 Στέλιος  Κατωμέρης «Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Ελληνική οικονομία» Πρόεδρος Περιφερειακού Μηχανισμού Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΑΜΚΕ)
  • 20:15 20:30 Δρ. Γιώργος Γουρλάς « Η Σύγχρονη Ελληνική εικαστική δημιουργία ως εξαγώγιμο προϊόν» Υπεύθυνος εικαστικών δράσεων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Ελλάδα Παντού»
  • 20:30 21:00 Ερωτήσεις, απορίες, ανοιχτή συζήτηση για το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
  • 21:00 Λήξη ημερίδας

 

 

Περισσότερα...