Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 

Στις 4 Ιουνίου του 2000, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 20η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων. Μία ημέρα συμβολική, μία ημέρα ευαισθητοποίησης, μία ημέρα αναζωπύρωσης των θεμελιωδών οικουμενικών ανθρωπιστικών αρχών.

 

 Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τη χώρα τους, για να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις, τις απειλές κατά της ελευθερίας τους αλλά και κατά της ίδιας τους της ζωής. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες του εξαιρετικού θάρρους και της δύναμης ψυχής, που έχουν επιδείξει οι πρόσφυγες, που έφτασαν κυνηγημένοι στη χώρα μας, αλλά και της έμπρακτης αλληλεγγύης των Ελλήνων, η οποία, εκτός των άλλων, πηγάζει και από τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχρονικά χαραχθεί η έννοια της προσφυγιάς στο DNA του λαού μας. Αυτή η μέρα, λοιπόν, έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Έλληνες.

 

Η χώρα μας και η κυβέρνηση ως βασικός κοινωνός των ουμανιστικών αρχών και αξιών και έμπλεη ευαισθησίας, υπευθυνότητας και παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη σε κάθε οικογένεια, που επλήγη από τις εμπόλεμες διαμάχες, αποστέλλει μήνυμα αλληλεγγύης και δίνει περιεχόμενο στο προαναφερθέν πλαίσιο αξιών κι αρχών.

 

Περισσότερα...