Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Οι λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά,

τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, οπού υπάρχει πιθανότητα για ασθενή βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά στα νοτιά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στον πατραϊκό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή:lamiastar.gr