Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με τα  πιο μελανά χρώματα περιεγράφη  απο το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου  Λαμίας  η κατάσταση στον χώρο του νοσοκομείου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού  συμβουλίου  Στερεάς .
Η πρόεδρος του σωματείου μίλησε για τα κενά που υπάρχουν , τις βλάβες στα μηχανήματα  που δεν επιδιορθώνονται και για τις μεγάλες ελλείψεις .
Και αν νομίζετε ότι χειρότερα δεν γίνεται .... αυταπατάσθαι . Σύμφωνα  με τα όσα δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου εάν  υπάρξει κάποια βλάβη  στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου  τότε  τα επείγοντα θα αναγκασθούν να κλείσουν .
<< Και θα υπάρξει τόνισε  λόγω της συχνής χρήσης  αφού είναι ο μοναδικός για όλα τα περιστατικά >>


Το σωματείο τόνισε,  πως τα κενά αυτή την στιγμή ,  σε μόνιμο και εξιδεικευμένο προσωπικό είναι 311 θέσεις , μόνο στο νοσοκομείο Λαμίας . Χρειάζονται δηλ 311 άτομα ιατρονοσηλευτικό προσωπικο για να λειτουργήσει σωστά .
Παράλληλα  έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μαιευτική κλινική  σημειώνοντας  ότι στο τέλος του Ιουλίου θα κλείσει καθώς  απο τις 9 που εργάζονται αυτή την στιγμή θα μείνουν μόνο 3 που σημαίνει  ότι η κλινική δεν μπορεί να λειτουργεί . 2 μαίες βγαίνουν στην σύνταξη , 2 φεύγουν με ασθένεια  και δύο είναι οι μετακινούμενες  που θα φύγουν .
Η πρόεδρος του σωματείου  αναφέρθηκε  στην μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου  λόγω έλλειψης χειριστή αλλά και  στην απουσία παιδιάτρων  για την παιδιατρική κλινική .
<< Να μην μείνουμε σιωπηλοί σε μία τέτοια κατάσταση >> δήλωσε  τοποθετούμενος  ο περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης  διευκρινίζοντας  ότι δυστυχώς  ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας .
<< Είναι άδικο να πολιτικοποιούμε ή να κομματικοποιούμε >> συνέχισε << το θέμα της υγείας και την κατάσταση που επικρατεί γιατί πρόκειται για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Τα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν μόνο τώρα αλλά υπήρχαν . Δεν πρέπει όμως εμείς να μένουμε σιωπηλοί . Με  ψήφισμα πρέπει να στείλουμε σαφές μήνυμα και να καταγγείλουμε την  κατάσταση . Να ζητήσουμε να καλυφθούν τα κενά  και επιτέλους η Κυβέρνηση να δεχτεί τα χρήματα που έχουμε ψηφίσει ως περιφερειακό συμβούλιο για την υγεία αλλά και να δοθούν τα κίνητρα στους γιατρούς  για τις θέσεις στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας .>>
Το ψήφισμα   πέρασε κατά πλειοψηφία .

Περισσότερα...