Αναπάντητα ερωτήματα για την ΠΕΛ ενώ παραμένει ...χωρίς διοίκηση
Αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στο θέμα της διοίκησης της Πανελλήνιας έκθεσης Λαμίας μετά την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας .
Αυτό δηλώνει ο βουλευτής Φθιώτιδας μετά την απάντηση που έλαβε και στην οποία ο Υπουργός επιρρίπτει ευθύνες στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Έκθεσης (αναφέροντας μάλιστα, με νόημα, ότι συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου), σε όλους αυτούς «που οδήγησαν την ΠΕΛ σε οικονομικό αδιέξοδο», και σε όσους εκμεταλλεύονται «την κατάσταση για επίτευξη πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων»,
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δείτε επίσης....
Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, κ. Σταθάκης, σε απάντηση κοινοβουλευτικής μου ερώτησης σχετικά με τη λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, της 14ης Ιουλίου 2016 (επισυνάπτονται και τα 2 σχετικά έγγραφα), αρνείται ή αδυνατεί να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα.
Συγκεκριμένα, αφού επιρρίπτει ευθύνες στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Έκθεσης (αναφέροντας μάλιστα, με νόημα, ότι συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου), σε όλους αυτούς «που οδήγησαν την ΠΕΛ σε οικονομικό αδιέξοδο», και σε όσους εκμεταλλεύονται «την κατάσταση για επίτευξη πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων», καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι αναγκαία η «άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ΔΣ, η διενέργεια ουσιαστικού και σε βάθος διαχειριστικού ελέγχου και η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας».
Δηλώνοντας εξαρχής ότι συμφωνώ απολύτως και με τις 3 προϋποθέσεις, επαναφέρω τα ερωτήματα στα οποία δεν απάντησε ο κ. Υπουργός, και από τα οποία προκύπτουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες και αδυναμία σχεδιασμού της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου:
1ο. Γιατί στο πρακτικό της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Έκθεσης, Συμβούλιο που υπενθυμίζω ότι παραιτήθηκε σύσσωμο, δηλαδή τόσο τα μέλη που είχαν τοποθετηθεί από την Κυβέρνηση όσο και τα μέλη που ήταν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων της περιοχής, αναφέρεται ότι «έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και δεν υπάρχει η βούληση να συνεχίσουμε να διοικούμε την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας υπό τις παρούσες συνθήκες»; Κανένα σχόλιο από τον κ. Υπουργό;
2ο. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο σε ότι αφορά τη Διοίκηση της ΠΕΛ; Καμία συγκεκριμένη δέσμευση παρά την παρέλευση 30 ημερών από την παραίτηση του ΔΣ;
3ο. Πως προτίθεται το Υπουργείο να αξιοποιήσει την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΠΕΛ, που έγινε το 2014 (Ν. 4314/2014, ΦΕΚ Α’ 265, 23.12.2014) και η οποία προβλέπει διεύρυνση των δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων της Έκθεσης; Κανένας σχεδιασμός επί 18 μήνες;
Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης (Νόμο για τον οποίο μίλησαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων της περιοχής κατά τα εγκαίνια της 50ης ΠΕΛ, στις 11 Ιουνίου 2016), η ΠΕΛ μπορεί, μεταξύ άλλων, να διαχειρίζεται και να λειτουργεί μόνιμο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, να προβαίνει σε εκσυγχρονισμό και επέκταση όλων των υποδομών της, να διοργανώνει εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια και συναντήσεις με θέματα οικονομικού, τεχνολογικού, ερευνητικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.
Επί αυτών των κρίσιμων θεμάτων, δυστυχώς - και πάλι - καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Καμία δέσμευση, ανύπαρκτος σχεδιασμός!