Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε μία καινοτομία  στην προσπάθειά του να βοηθήσει  τους γονείς  σε μία δύσκολη κοινωνικά και οικονομικά εποχή προχώρησε ο Δήμος Λαμιέων .
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  δημιούργησε  δύο ακόμη Κ.Δ.Α.Π  κέντρα  δημιουργικής απασχόλησης παιδιών  σε  δύο δημοτικά σχολεία της Λαμίας .
Πρόκειται για το 7ο  δημοτικό σχολέιο  στο Παγκράτι Λαμίας και το 18ο στην βόρεια πλευρά της  πόλης .
Απο τις  4 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ  εκπαιδευτικό προσωπικό - το οποίο έχει προσληφθεί για αυτή την έργασία  και όχι οι δάσκαλοι  που διδάσκουν στο σχολέιο - απασχολεί τους μαθητές  μέχρι και τις 9 το βράδυ .


Στο πλαίσιο των ωρών απασχόλησης  οι μαθητές  ηλικίας απο 5 έως  12 ετών  μαθαίνουν να ζωγραφίζουν , κάνουν κατασκευές , συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες , μαθαίνουν σκάκι , διαβάζουν παραμύθια  , κάνουν θεατρική αγωγή και διαδραστικά παιχνίδια .
Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά  καλλιεργώντας και πνεύμα και σώμα και όλα αυτά δωρεάν. Πρόκειται για μία προσπάθεια του  δήμου Λαμιέων να βοηθήσει τις οικογένειες να  δώσουν περισσότερα εφόδια  στα παιδιά τους  την ώρα που αυτοί εργάζονται .  Mία προσπάθεια για ευτυχισμένα και << γεμάτα >>παιδιά  την ίδια  ώρα που το μυαλό τους θα ταξιδέυει  με την φαντασία κια την ψυχή .
Σύμφωνα με πληροφορίες  τις επόμενες ημέρες αναμένονται στα σχολέια  τα υλικά για την δραστηριότητες  γεγονός για το οποίο έχει  δεσμευτεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη  ενώ  σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει γίνει προγραμματισμός και για τους χειμερινούς μήνες  όπου θα χρειάζεται θέρμανση .
Η κ. Αργύρη έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρχει  και τις απογευματινές ώρες που θα απασχολούνται τα παιδιά ενώ ως εκπαιδευτικός και η ίδια είναι ευαίσθητη σε θέματα παιδέιας και όπως έχει  δηλώσει προς  τους εκπροσώπους των δομών  θα υπάρχει στήριξη  στις νέες δομές και υλικά και ηθικά .
Παράλληλα θα πρέπει να προγραμματιστεί το θέμα της καθαριότητας καθώς την επόμενη ημέρα το πρωί το σχολέιο θα λειτουργεί για όλους τους μαθητές  κανονικά .
Αιτήσεις  γίνονται στο δημαρχείο Λαμίας και τα παιδιά  μπορούν να  μετέχουν  στην κοινωνική δομή όσες ημέρες  επιθυμούν και όσες ώρες χωρίς να υπάρχει δέσμευση .

Περισσότερα...