Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε ιδιώτες περνά η  αποκκομμιδή των απορριμμάτων  της Λαμίας και των κοινοχρήστων χώρων της  καθώς και ορισμένες ακόμη ενέργειες καθαριότητας . Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία απο την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων μετά απο πολύωρη συζήτηση με εντάσεις διαφωνίες , αιχμές αλλά και προβληματισμούς  για το μέλλον της καθαριότητας και των εργαζομένων σε  αυτή .
Σύμφωνα με την εισήγηση κρίνεται απαραίτητη η σύμβαση με ιδιώτες καθώς  το Τμήμα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων , με τον υπάρχοντα αριθμό υπαλλήλων, ο οποίος συνεχώς μειώνεται αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αρμοδιότητες . Οι λιγοστοί υπάλληλοι της καθαριότητας , αφού δεν γίνονται νέες προσλήψεις , έχουν παράλληλα και άλλα αντικείμενα απασχόλησης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ποιοτική καθαριότητα στη Λαμία .
Ο εισηγητής αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου τόνισε την αδυναμία του δήμου με το υπάρχον προσωπικό και τα υπάρχοντα  μηχανήματα να ανταπεξέλθει  στην καθαριότητα της πόλης με αποτέλεσμα μία πόλη βρώμικη και πολίτες να παραπονιούνται .



Στους προβληματισμούς  των δημοτικών συμβούλων ότι θα υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών  μετά την ιδιωτικοποίηση  ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει .

Επίσης ο ΄δημος θα έχει  οικονομικό κέρδος  ακόμη και απο το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων το οποίο έχει φθάσει στα ύψη αφού τα περισσότερα οχήματα είναι πάνω απο 15 ετών .
Για αποδυνάμωση της υπηρεσίας καθαριότητας και για απολύσεις και ανεργία  έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κοτρωνιάς  σημειώνοντας  ότι ο Φ.Π.Α που θα δοθεί σε ιδιώτη απο την σύμβαση  είναι ανω των 400χιλιάδων ευρώ διερωτώμενος γιατί αυτά τα χρήματα  που θα πληρώνει ο ΄δημος δεν τα διαθέτει για να πληρώσει υπαλλήλους ώστε να υπάρχει μεροκάματο και όχι ανεργία .

Ο κ. Κοτρωνιάς υπενθύμισε  ότι υπάρχει μελέτη  για την καθαριότητα στην πόλη  την οποία δεν έχει αξιοποιήσει η δημοτική αρχή ενώ έθεσε τους προβληματισμούς του τι θα γίνει με τα δημοτικά τέλη απο την στιγμή που θα αναλάβει ιδιώτης και γιατί , όπως είπε,  δίνεται σε  ιδιώτη το έυκολο κομμάτι της καθαριότητας .

Η κ. Μαρία Αντωνίου μίλησε για θέσεις εργασίας που χάνονται αλλά και για υπηρεσίες  της δημοτικής αρχής που σιγά σιγά παρουσιάζουν αδυναμίες .
<<Σκεφτείτε τι δρόμο ανοίγετε ως δημοτική αρχή και που οδηγείτε τον δήμο όταν ξηλώνετε σιγά, σιγά το πουλόβερ  των υπηρεσιών του δήμου >> τόνισε χαρακτηριστικά .

Για ανεργία , απολύσεις , και αυξήσεις δημοτικών τελών μίλησε ο Γιώργος Σαγιάς ενώ ο κ.Τάσος Χρονάς έκανε λόγο για υποταγή  της δημοτικής αρχής .

Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη καθαριότητας της πόλης .
Συνεχίζοντας είπε χαρακτηριστικά :

<<Δεν έχουμε καμία άλλη  λύση μπροστά μας σήμερα και με βάση αυτό προχωράμε . Στόχος να μην μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους αυτό είναι το ζητούμενο  και με αυτό ήρθαμε εδώ σήμερα . Ο ανάδοχος θα ελέγχεται απο την δημοτική αρχή και θα πληρώνεται μόνο με βάση τις υπηρεσίες  που θα προσφέρει . Είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην σύμβαση  με όσα συμβαίνουν . Εμείς με βάση ότι υπάρχει ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την αποκκομμιδή των απορριμμάτων . Οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα . Για αυτό πληρώνουν . >>
 

Περισσότερα...