Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα του Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας  την Τρίτη 18 Οκτωβρίου  στις δέκα και τέταρτο  το πρωί .

Πρόκειιται για μία ακόμη ξεχωριστή  εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας  αφού  η δημοτική αρχή θα πραγματοποιήσει  κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο εθνικής αντίστασης   στο Παγκράτι Λαμίας απέναντι απο την πρώην ΜΕΡΥΠ  ενώ το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ  Φθιώτιδας θα  καταθέσουν  στεφάνι στο άγαλμα του Βελουχιώτη στις 11 το πρωί λίγο μετά τον ΣΥΡΙΖΑ .

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αύριο στις 18 του Οκτώβρη συμπληρώνονται 72 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από τους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους. Θυμόμαστε την ημέρα που ο ελληνικός λαός κέρδισε άλλη μια φορά τη θέση του στο πάνθεον όσων αγωνίζονται απέναντι σε εχθρούς υπέρτερους σε μέγεθος και εξοπλισμό, μα όχι σε δίκαιο. Όσων θυσιάζονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Απευθύνουμε συναγωνιστικό μήνυμα σεβασμού και τιμής σε όσους και όσες από τους αντιστασιακούς της μεγάλης εκείνης εποποιίας εξακολουθούν να βρίσκονται στη ζωή. Θα τιμούμε πάντοτε τον πατριώτη μας πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ ΄Αρη Βελουχιώτη και εκείνους και εκείνες που έπεσαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία, την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και την κοινωνική δικαιοσύνη, συμβάλλοντας στον αντιφασιστικό αγώνα όλων των λαών της Ευρώπης που στέφθηκε με επιτυχία στις 9 Μαΐου 1945.

Όμως αυτή την ημέρα θυμόμαστε και τη θηριωδία των ναζιστικών εγκλημάτων. Τα Καλάβρυτα, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Μπλόκο της Κοκκινιάς, τη μαρτυρική  Υπάτη , το σκοτάδι και τον τρόμο της Κατοχής, τη μεγάλη και νικηφόρα μάχη κατά της πείνας, τη μάχη της σοδειάς στην ελληνική περιφέρεια και το Γοργοπόταμο.

Τη ημέρα αυτή μιλάμε παράλληλα και για τους αγώνες που το παρελθόν προστάζει στο σήμερα. Για τους σύγχρονους αγώνες ενάντια στον φασισμό. Για να μην ξεχάσει ποτέ η υφήλιος τη συντριπτική εμπειρία των ολοκαυτωμάτων. Για να μην γίνουν οι πρόσφυγες το νέο αντικείμενο ρατσιστικής προπαγάνδας. Για να σηκώσουμε την ελευθερία πάνω από το μίσος.

Η Ν.Ε Φθιώτιδας και η Οργάνωση Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας στον εορτασμό και τιμώντας τους  μαχητές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αυτούς που απελευθέρωσαν την πόλη μας, καλεί όλους στην κατάθεση  στεφανιού στο άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Λαού την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 10.15 το πρωΐ .