Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Οι θρύλοι και οι ιστορίες για Κρυμμένους θησαυρούς στην Φθιώτιδα δεν σταματούν και μετά τις περιοχές  στις οποίες κατά καιρούς γίνονται εκσκαφές για την ανεύρεση θησαυρού , ήρθε και η σειρά της Υπάτης .
Τρία άτομα  έχουν καταθέσει αίτηση στο δήμο Λαμιέων  η οποία θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και με την οποία ζητούν να προχωρήσουν σε εργασίες ανεύρεσης θησαυρού  στην Υπάτη .
Ζητούν την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χορήγηση άδειας εκσκαφής, για την ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στην ευρύτερη περιοχή της Υπάτης – Οίτης (Βoϊδότρυπα), οι οποίοι και θα καλύψουν την απαιτούμενη   δαπάνη τόσο για την εκσκαφή όσο και για την τυχόν απαιτούμενη  αποκατάσταση.  
Το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων καλείται να αποφασίσει εάν θα δοθεί άδεια .


Σε περίπτωση θετικής απόφασης  θα πρέπει  να γίνει προσδιορισμός του ποσοστού προς όφελος του Δήμου Λαμιέων, επί του αναλογούντος στους καταδείκτες ποσοστού επί του  θησαυρού που τυχόν  ανευρεθεί, εφόσον αποδειχθεί ότι πράγματι ο θησαυρός ανήκει στο Δημόσιο.
Παράλληλα  η δημοτική αρχή αναμένεται να προτείνει την  σύσταση τριμελούς Επιτροπής αποτελούμενης από έναν δημοτικό σύμβουλο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης και έναν υπάλληλο – μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων-Δόμησης- Δικτύων & Ενέργειας του Δήμου, έργο της οποίας θα είναι:
1. H έγγραφη συμφωνία μεταξύ Δήμου Λαμιέων και καταδεικτών για τον ακριβή προσδιορισμό των όρων της έρευνας-ανασκαφής.
     2. Η επί τόπου παρακολούθηση – επίβλεψη όλων των εργασιών  εκσκαφής, από την έναρξη μέχρι και την ολοκλήρωσή της καθώς και των τυχόν απαιτούμενων εργασιών  αποκατάστασης.
3. Η καταγραφή των τυχόν ευρεθέντων ευρημάτων

Περισσότερα...