Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την απόφαση να προχωρήσουν στην ιδρυση νέου Εργατικού Κέντρου  πήραν  τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά  σωματεία  που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Διάκου και τα οποία πρόσκεινται στη δύναμη του ΠΑΜΕ . Την απόφαση των πρωτοβάθμιων σωματείων ανακοίνωσε ο συνδικαλιστής  Αλέξης Αλεξόπουλος εκφράζοντας τους προβληματισμούς των εργαζομένων μετά την διάλυση του εργατικού κέντρου Φθιώτιδας .
Τα σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέες επαφές και συνεδριάσεις ώστε τις επόμενες ημέρες να ληφθεί η απόφαση .

 

Ο κ. Αλεξόπουλος  όπως και το ΠΑΜΕ στο παρελθόν επερριψε ευθύνες στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που απο κοινού αποφάσισαν να διαλύσουν το Εργατικό Κέντρο << για να κουκουλώσουν τις λαμογιές τους με τα προγράμματα -μαιμού που δήθεν υλοποίησαν.
Μετά την αποφασή τους να διαλύσουν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας  πρώην μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης και μερικοί απο τους αντιπροσώπους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ ,εμφανίζονται ξαφνικά ως αγωνιστές μέσα απο ενα συντονιστικό οργανο σωματείων >>  τόνισε  ο κ. Αλεξόπουλος
Τα σωματεία απήυθυναν  κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους  να στηρίξουν την πρωτοβουλία των οκτώ πρωτοβάθμιων σωματείων να ιδρύσουν νέο Εργατικό Κέντρο Λαμίας .

Μετά την συγκέντρωση στην πλατεία Διάκου ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης  την οποία ακολούθησαν  και τρακτερ αφού μετείχαν και οι αγρότες .

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μάριος Δαϊτσιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας, ο Γιάννης Πλιάτσικας, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης, ο Φοίβος Ιωαννίδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Φθιώτιδας, ο Βασίλης Καραπλιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΠΑΚΟ και η Ξανθή Αστραπέλλου, μέλος του ΝΤ Φθιώτιδας της ΑΔΕΔΥ η οποία κατήγγειλε την πλειοψηφία που κάλεσε συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης 7 Δεκέμβρη για την προετοιμασία δήθεν της απεργίας στο Δημόσιο.

Περισσότερα...